News

Komentari 69

Kosor o presudi: Bilo je to jako mučno razdoblje. Ovo potvrđuje da nije bilo političkog progona

Kosor o presudi: Bilo je to jako mučno razdoblje. Ovo potvrđuje da nije bilo političkog progona

Bit će vrlo neugodno objašnjavati i kolegama u Europskoj pučkoj stranci što se zapravo dogodilo, upravo zbog činjenice da je HDZ na vlasti i da je na vlasti bio 2011., komentirala je Kosor

Bivša premijerka Jadranka Kosor komentirala je za RTL Direkt odluku Vrhovnog suda o presudi za Fimi mediju prema kojoj je bivši premijer Ivo Sanader osuđen na sedam godina zatvora, a HDZ će uz 3,5 milijuna kuna kazne državi morati vratiti i 14,6 milijuna kuna nepripadne koristi. 

- Bilo je to iznimno mučno razdoblje u kojem sam često bila optuživana za politički progon. Za mene prvenstveno ova današnja presuda potvrđuje da političkog progona nije bilo i da sam ja kao čelnica stranke i vlade, zajedno s kolegama samo omogućila da institucije za kazneni progon rade svoj posao - rekla je. 

Poručila je kako će presuda imati utjecaja i u sadašnjosti. 

- Ova presuda, ovaj događaj zapravo stavlja dodatan teret na HDZ da visoko diže te ljestvice osjetljivosti na svaku vrstu korupcije.  Bit će vrlo neugodno objašnjavati i kolegama u Europskoj pučkoj stranci što se zapravo dogodilo, upravo zbog činjenice da je HDZ na vlasti i da je na vlasti bio 2011. - rekla je. 

Najčitaniji članci