Obavijesti

News

Komentari 30

Kosor o Vjesniku: Davali smo bezuvjetnu potporu tom listu

Kosor o Vjesniku: Davali smo bezuvjetnu potporu tom listu
5

Predložit ćemo vladajućima da pronađu novac i pomognu financiranju sa četiri do pet milijuna kuna, a ti se novci mogu namaknuti iz proračuna, kazala je Kosor

VIDEO

Nakon što je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić potvrdio da Vjesnik ide u stečaj, predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor u Saboru je primila glavnog urednika Vjesnika Brunu Lopandića i direktora Bojana Divjaka. Vjesnik je nazvala hrvatskim brendom i usprotivila se njegovom gašenju, te najavila da će razgovarati s premijerom Zoranom Milanovićem.

- Predstavnici Vjesnika uputili su pisma klubovima svih parlamentarnih stranaka i mislim da je to dobro. Proteklih godina davali smo potporu Vjesniku i žao mi je što nismo dobili priliku pronaći pravo rješenje za taj list. Predložit ćemo vladajućima da pronađu novac i pomognu financiranju s četiri do pet milijuna kuna, a ti se novci mogu namaknuti iz proračuna. Ured premijera povećao je trošak ureda za ljude koji obavljaju poslove vezane za medije, što je i Vjesnik. Uostalom, taj novac se može uzeti i iz stavke potpora civilnom društvu, koja je s 40 milijuna kuna povećana na 105 milijuna kuna. Eto, neka ostave 100, a pet usmjere Vjesniku - predložila je Kosor, te najavila amandman na proračun. Istaknula je da se radi o ljudima i njihovim sudbinama, te bi bilo neprihvatljivo da ih Vlada pošalje na cestu.

- Već sam pisala Zoranu Milanoviću i nije mi odgovorio. Zato ću mu napisati još jedno,bit ću uporna. A ako neće ići s premijerom, onda ću se sastati s predsjednicima klubova u Saboru - rekla je Kosor. Na upit je li brojala svoje fotografije u Vjesniku, Kosor je kiselo odgovorila da svoje fotografije nije brojala nigdje, pa ni u Vjesniku, jer je imala pametnijeg posla. Demantirala i da je njena stranka kroz godine vladanja doprinijela srozavanju Vjesnika.

- Potporu koju smo davali Vjesniku bila je bezuvjetna i nikada nisam tražila da se piše dobro ili loše. S gospodinom Lopandićem nisam se nikad čula, a moj utjecaj na medije bio je ionako nikakav. Prošle godine pomoć Vjesniku je iznosila 18 milijuna kuna. Nastojala sam da se to pitanje s Vjesnikom riješi i da se nađe trajno rješenje, no u tom kratkom vremenu dok sam bila premijerka, na žalost nisam imala vremena baviti se samo tim pitanjem - rekla je Kosor. Direktor Vjesnika Bojan Divjak istaknuo je kako je Vjesnik kvalitetna novina koja se čita na portalima, te da su jedina ozbiljna novina.

- Da smo bezvezni, naš se portal ne bi čitao, a objavili smo i dva intervjua glavnog tajnika UN-a koji niti jedna novina nije imala. Da smo bezvezni i da ništa ne valjamo, ne bi dobili taj intervju - rekao je Divjak. Na upit zbog čega vrhuška nastupa odvojeno od sindikata novinara, Divjak je odgovorio kako sindikat ima svoj način borbe za očuvanje radnih mjesta.

- Borba temeljena na tezi najatraktivnije parcele koju zagovara sindikat novinara nije dobar ni točan, jer se ne radi o borbi za najatraktivniju parcelu - rekao je Divjak. Novinari Vjesnika u srijedu ujutro su prosvjedovali pred Saborom, no nitko ih nije primio na razgovor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca