Obavijesti

News

Komentari 140

Kosor oštro: Nitko nema pravo govoriti da je Sabor kokošinjac

Kosor oštro: Nitko nema pravo govoriti da je Sabor kokošinjac
1

Sve se pretvara u Big Brother, poskupljuje gorivo, poskupio je PDV, cijene rastu... Vlada treba intervenirati odmah, a ne postavljati psihološke granice, smatra Kosor

VIDEO

Ukinuti ispravak netočnog navoda, kako najavljuje ministar znanosti Željko Jovanović, doživljavamo kao sprečavanje zastupnika da rade svoj posao. To je korak po korak urušavanje parlamentarne demokracije, izjavila je na konferenciji za novinare u Saboru šefica HDZ-a Jadranka Kosor. Osim što je ustvrdila da su zastupnici plaćeni da govore, usprotivila se kvalifikaciji da je Sabor kokošinjac.

- Niti jedan ministar u Vladi nema pravo govoriti da je Sabor kokošinjac. Kad se već govori o urušavanju digniteta Sabora, urušio ga je upravo taj ministar svojim govorima mržnje i raznim kvalifikacijama. Poslovnik Sabora treba mijenjati, ali detaljno i to na Predsjedništvu, no svaki zastupnik ima pravo ispravkom netočnog navoda ispraviti laži koje dolaze iz neke stranke - istaknula je Kosor. 

Boji se da će ukidanje ispravka netočnog navoda za sobom povući i ukidanje replika, te smanjenje i vrijeme zastupničkih govora.

- Sve smo uvjerili da znamo raspravljati argumentima i dostojanstveno, a Zoran Milanović protekle četiri godine nije imao niti jednu pojedinačnu raspravu. To je činjenica koju se ne bojimo iznositi - rekla je Kosor te se dotakla i imenovanja ministra financija Slavka Linića i prvog potpredsjednika Radimira Čačića u predsjedništvo NO Ine. Smatra da je to veliki iskorak unatrag, te da se kosi s predizbornom kampanjom Kukuriku koalicije.

- Ponavljali su da ministri neće biti članovi NO. Ako je to istina, što im možemo vjerovati? Trebalo je depolitizirati NO i uprave javnih poduzeća i na ta mjesta dovesti ljude koji o tom poslovanju nešto znaju. Imenovanjem Zlatka Koračevića u HEP također je opasan korak. Koračević se pokazao neuspješnim i u vođenju jedne manje tvrtke, a nema nikakvih znanja o jednom ogromnom poduzeću kao što je HEP. Ovo su opasni koraci - upozorila je Kosor te dodala da se raspravama o tome što se smije, a što ne smije jesti po ministarstvima skreće fokus s glavnih tema.

- I dok se sve pretvara u jedan Big Brother, poskupljuje gorivo, poskupio je PDV, cijene rastu, a prodavači još ne znaju što je to dječja hrana, mi se bavimo izmjenama Poslovnika. Vlada ima mehanizme i treba intervenirati odmah, a ne postavljati neke psihološke granice. Uz sve to, oštro se suprotstavljamo najavama o dekriminalizaciji lakih droga. Mi smo protiv tog procesa jer dovodi do olakšanja posla dilerima i mladima šalje poruku da droga nije opasna. A svaka je. Dakle, sve ovo Kukuriku koalicija nije najavljivala u kampanji, štoviše, skrivali su svoj program od javnosti i birača. A da nisu, vjerojatno bi se bar dvoje njihovih glasača izjasnilo protiv - smatra Kosor. Otvoreno pismo splitske vijećnice HDZ-a Sanje Bilać u kojoj traži njenu ostavku, Kosor nije željela komentirati.

- Pisma ne komentiram - kratko je odrezala. No, oštro se usprotivila prozivci da je sa svojom Vladom žmirila na brojne porezne neplatiše.

- Poduzimali smo niz mjera ne samo u naplati, već i u borbi protiv sive ekonomije. Osobno sam inzistirala da svatko tko duguje porez to mora i platiti. Podsjećam, jedan od prvih mojih poteza bila je naplata duga Ine od 2 milijarde kuna 2009. Protiv sam proganjanja vještica, posebice iz političkih razloga - rekla je Kosor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao