Obavijesti

News

Komentari 102

Polančec 'zabiberio' HDZ-u, Josipović traži objašnjenje

Polančec 'zabiberio' HDZ-u, Josipović traži objašnjenje
5

Kosor kaže da su Polančecove optužbe zanimljive jer potvrđuju da se kao potpredsjednik sastajao sa Sanaderom iako on više nije bio ni predsjednik Vlade

VIDEO

Kosor: Polančec koči borbu protiv korupcije

Meni su Polančecove optužbe najzanimljivije zato jer potvrđuju da se kao potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva sastajao sa Sanaderom iako on više nije bio ni predsjednik Vlade ni prvi čovjek HDZ-a. Također, takve izjave dokazuju da je u to vrijeme postojao paralelni sustav donošenja odluka, odgovorila je danas u Koprivnici predsjednica Vlade Jadranka Kosor na traženje novinara da komentira teške optužbe Damira Polančeca na račun glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića.

Dodala je da ju bivši potpredsjednik Vlade nije obavijestio da je netko tražio sastanak s njime, iako je to u takvim situacijama obaveza, a za cijeli slučaj je kazala da je još jedan pokušaj kočenja borbe protiv kriminala.

Josipović: Stvar je jako ozbiljna

Predsjednik države reagirao je optužbe Damira Polančeca da je Oliver Grbić preporučio HDZ-ovcima da pišu anonimne prijave protiv oporbe. 

- Slučaj treba temeljito istražiti. Ako je to istina, onda je stvar jako ozbiljna. Zbog toga sam tražio sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice - rekao je predsjednik. 

Milanović: Moraju osnovati saborsko povjerenstvo 

Odnos policije i vlasti je delikatan. Greške su moguće, ali sustav mora djelovati. Da sam na mjestu obnašatelja vlasti oformio bi istražno saborsko povjerenstvo i istjerao sve činjenice oko ovih optužbi da zaštitim ugled Hrvatske - rekao je Milanović.  

Bačić: Polančec laže 

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić kaže da je Polančecova izjava laž i da se na sjednicama Predsjedništva i drugih tijela HDZ-a nikada nije govorilo o anonimnih prijavama protiv čelnika oporbe. 

- Ali, zato su pojedini članovi predsjedništva HDZ-a, koji su danas izbrisani, tražili da se zaustavi istraga u aferi Podravka i HEP - rekao je Bačić na konferenciji za novinare. Bačić i Jandroković kažu neka se istraži kako je šef SDP-a Zoran Milanović došao do stana. Čačiću su poručili da nisu svi političari isti i "nisu svi uzeli novac za domove umirovljenika i zadužili svoje županije"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...