Obavijesti

News

Komentari 171

Kosor poručila: O izborima će odlučiti vladajući, a ne ulica

Kosor poručila: O izborima će odlučiti vladajući, a ne ulica
4

Premijerka je rekla kako će izbori biti do kraja godine ili početkom sljedeće što je već i prije najavila. Kaže i da će vladajući na izborima građanima položiti račune

VIDEO

Premijerka Jadranka Kosor nije imala izbora pa je konačno progovorila o prosvjedima i zahtjevima Facebook prosvjednika da se raspišu izbori. Šutnju je prekinula u Vladi nakon sastanka s potpredsjednicom Europske komisije i povjerenice za pravosuđe Viviane Reding. Na pitanje bi li izbori smetali hrvatskom putu u EU, prvo je odgovorila gošća iz EU.

- Prosvjedovati je pravo građana, a političati trebaju slušati što oni kažu i odlučiti kako odgovoriti na zahtjeve. To nije posao kojim će se baviti EU, nego premijerka i Vlada. Mi se u to nećemo miješati - rekla je Reding.

Kosor je bila stavljena pred zid. Iako je danima izbjegavala govoriti o ovoj temi, sada je ustvrila:

- Svakako svatko ima pravo prosvjedovati. Sigurno da oni koji vode državu moraju ne samo slušati nego i čuti ono što se na prosvjedima govori - rekla je. Čak je i ustvrdila da 'su puno puta isticali da su za prosvjede koji su legitimi i ako se prijave, ali da je nasilje neprihvatljivo'. No, zaboravila je napomenuti da o tome nije govorila ona nego njezini najbliži suradnici. Kosor je podsjetila da su izbori, prema ustavnom roku, predviđeni do kraja ove godine ili početkom sljedeće godine.

- To je tako i to će biti tako. O izborima odlučuje vladajuća većina. O izborima se ne odlučuje na ulici - izjavila je.

Kazala je da prvo treba završiti pregovore s EU u što je uloženo puno truda, a vjeruje da neće biti puno onih koji taj cilj htjeti ugroziti.

- Kad dođe vrijeme za izbore mi ćemo kao Vlada položiti račune pred građanke i građane. Oni su ti koji na izborima odučiti tko će dalje voditi Vladu. Sve do tada mi ćemo ustrajno nastaviti svoj posao oko završetka pregovora i snaženja gospodarstva - kazala je. 

Kosor: Završetak pregovora do lipnja je moguć

Iako je hvalila 'impresivne napore i znatan napredak' Hrvatske, potpredsjednica Europske komisije i povjerenica za pravosuđe Viviane Reding nije spomenula lipanj kao mogući mjesec za završetak pregovora. Jadranki Kosor donijela je popis svega što Hrvatska još mora napraviti, a tiče se poglavlja Pravosuđe i temeljna ljudska prava. 

- Završetak pregovora do lipnja je moguć. Vrata su nam otvorena i sigurna sam da ćemo, ako damo sve od sebe, kroz njih proći - kaže premijerka Kosor koja je napomenula da sve ovisi o nama samima.

Obveze koje joj je uručila Reding za Kosor su savladive, a od ponedjelja izradit će akcijski plan njihove provedbe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 171
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...