Obavijesti

News

Komentari 46

Za referendum koji će biti 22. siječnja glasala 124 zastupnika

Za referendum koji će biti 22. siječnja glasala 124 zastupnika
6

Zoran Milanović je rekao da se treba poštivati mišljenje građana koje je prema anketama u postocima manje sklono EU od broja građana koji su izašli na izbore

VIDEO

Jadranka Kosor prije rasprave o referendumu za ulazak Hrvatske u EU čestitala je novom predsjedniku Vlade i njegovim ministrima, a potom nahvalila svoju dosadašnju Vladu za potpisivanje pristupnog Ugovora s EU. Podsjetila je da je Vlada s njom na čelu potpisala arbitražni sporazum sa Slovenijom.

- Riješili smo pitanje sa Slovenijom koje je 18 godina stajalo na stolu. Imali smo 35 poglavlja koje smo morali odraditi i to smo uspješno napravili. Dokazali smo da smo snažna država i da sami možemo rješavati svoje probleme - rekla je Kosor ponavljajući kako joj je žao što su u tome bili sami bez ičije potpore. Ujedno je zahvalila i članovima svoje vlade na trudu i radu koji su do sada uložili.

- Nemamo puno vremena. Ako ne krenemo odmah, nećemo stići obaviti sve poslove. Pozivam građane da u što većem broju izađu na referendum i daju svoju potporu kako bi 1. srpnja 2009. Hrvatska postala punopravna članica - izgovorila je zabunom Kosor datum kada je stala na čelo vlade pa se brzo ispravila: "mislim 2013. da, da". Zoran Milanović zahvalio se dosadašnjoj vladi na odrađenom poslu.

- Kažem zahvaljujem, ne čestitam - rekao je. Istaknuo je da se treba poštivati mišljenje građana koje je prema anketama u postocima manje sklono Europskoj uniji od broja građana koji su izašli na izbore.

- Građani su s razlogom skeptični - rekao je pojašnjavajući da u Saboru nisu svi složni oko datuma referenduma odnosno 22. siječnja 2013. Nije zaboravio uzvratiti premijerki na opasku kako im dosadašnja oporba nije davala potporu oko pregovara u EU pojašnjavajući kako je samo tražio objašnjenje vezano za arbitražni sporazum koje nikada nisu dobili. Na kraju je pomirljivo zaključio da je to govorio da bi pojasnio "ako je to Kosor doživjela kao blokadu od strane oporbe".

Izmjenu Deklaracije o temeljnim načelima pristupanja Hrvatske Europskoj uniji donijeli su sa 129 glasova za i 6 suzdržanih, a odluku o raspisivanju referenduma koji će biti 22. siječnja donijeli su sa 124 glasa za i 12 protiv. Na kraju sjednice predsjedavajući Boris Šprem zaželio je svima sretan Božić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...