Obavijesti

News

Komentari 292

Kosor: Sjetite se kako je bilo dok je SDP vodio Hrvatsku

Kosor: Sjetite se kako je bilo dok je SDP vodio Hrvatsku
1

Premijerka kaže da će Kukuriku povući tužbu za genocid protiv Srbije i ukinuti Zakon o ništetnosti. Ponovila je opasnost od naginjanja broda Hrvatske nalijevo

VIDEO

U popodnevnom predizbornom pohodu po Banovini Jadranki Kosor i kandidatima HDZ-a iz VI. izborne jedinice prvo odredište bio je središnji Trg hrvatskih branitelja u Petrinji. Predsjednica Vlade RH i HDZ-a i nositeljica liste najprije i najčešće obraćala se hrvatskim braniteljima, obiteljima poginulih, nestalih i zatočenih i ostalim ratnim stradalnicima. U pozdravljanju im je rekla „postoji čvrsta i duboka veza između vas i mene, nosim vas u srcu, molim vas i pozivam – dajte povjerenje HDZ-u“.

Ponovila je opasnost od naginjanja broda Hrvatske nalijevo, za razliku od ostajanja na onoj strani koju je utemeljio dr. Franjo Tuđman.

- Sjetite se kako je bilo dok je SDP vodio Hrvatsku, ukinuo prava branitelja, ubio im dostojanstvo, umirovio hrvatske generale, među kojima najmlađeg i najperspektivnijeg Damira Krstičevića, koji je sada naš kandidat u X. izbornoj jedinici – rekla je Kosor.

Dodala je da će Kukuriku koalicija povući tužbu za genocid protiv Srbije i ukinuti Zakon o ništetnosti, spominjala je odluke Vlade iz 2000., uz navođenje kako je tada 3500 policajaca dobilo otkaz, a maknuto 35 veleposlanika.

– HDZ-ova Vlada uvela je Hrvatsku u Europsku uniju, 1. srpnja 2013. i Petrinja će postati grad EU, u zajednici 500 milijuna ljudi – kazala je J. Kosor.

Obećala je nastavak borbe HDZ-a protiv korupcije i kriminala, zatražila da takva borba uđe i u Sisačko-moslavačku županiju, u kojoj se ima puno toga za vidjeti, a pljesak je zaradila za: "Tražimo od sviju da pokažu i ovce i novce“. U zasebnoj izjavi za novinare J. Kosor izrazila je optimizam s Hrvatskom u EU, zbog planiranih 3,5 milijarde eura u prve dvije godine članstva, što će ojačati sve grane privređivanja, privući ulagače i unaprijediti ukupno stanje.

- Po najnovijim podacima HGK o povećanju BDP-a, rastu izvoza, uspjehu turizma... Hrvatska se pokrenula u gospodarskom smislu – zaključila je Kosor popodne u Petrinji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 292

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti