Obavijesti

News

Komentari 112

Premijerka Kosor: Pristupni ugovor s EU ću ja potpisati

Premijerka Kosor: Pristupni ugovor s EU ću ja potpisati
7

Jadranka Kosor je na početku sjednice Središnjeg odbora HDZ-a pozdravila nove članove "pobjedničkog HDZ-a u 2011.". Stranka je primila deset novih članova

VIDEO

Na početku proširene sjednice Središnjeg odbora u subotu čelnica HDZ-a Jadranka Kosor pozdravila je članove i članice "pobjedničkog HDZ-a u 2011.", a za HDZ je rekla da je "moćna i povijesna stranka". Na početku sjednice vladajuća stranka primila je deset novih članova. 

Članske iskaznice dobili su ministar obrane Davor Božinović, državna tajnica u Ministarstvu znanosti Ivana Mrkonjić, državni tajnik Ministarstvu vanjskih poslova Andrej Plenković, novoimenovani glavni državni inspektor Robert Markt, profesorica Medicinskog fakulteta Jadranka Sertić, socijalna radnica i ravnateljica Caritasovog doma "Sv. Kamilo de Lellis' Elza Parlov, kardiolog Vjekoslav Radeljić, onkolog Jure Murgić, katolički kantautor duhovne glazbe Luka Balvan i svjetka prvakinja u taekwon-doa Sandra Livija Maduna. Za svjetsku prvakinju kratko je ustvrdila "dobro će nam doći". Kosor je uvjerena da će ojačana novim kadrom pobijediti na parlamentarnim izborima.

Sjednica prvi put potpuno otvorena za javnost

Po prvi puta sjednica Središnjeg odbora HDZ-a potpuno je otvorena za javnost, što sugerira kako Jadranka Kosor unatoč pričama o nesuglasicama u vodstvu stranke, želi demonstrirati jedinstvo. Ozarena lica Kosor u govoru od 50 minuta, hvalila svime što je do sada učinjeno iako joj je pucao glas, te ustvrdila da je sve pobjede u Hrvatskoj izvojevao HDZ. Ustvrdila je da HDZ sve bitke dobiva i sve ciljeve ostvaruje, a pobrojala je da ostvareno obećanje da će završiti pregovore s EU, da se provodi gospodarski program i borbu protiv korupcije. Prisutni HDZ-ovci ustali su i pozdravili je pljeskom. Kosor se prisjetila i Franje Tuđmana i ustvrdila da je obaveza stranke da u središte pozornosti vrati temeljne vrijednosti: poštenje, skromnost, solidarnost i domoljublje.

- U HDZ-u je bilo onih koji su radili u neskladu s izvornim programom i koji su živjeli u neskladu sa zakonima. Mi duboko žalimo zbog toga - izjavila je.

Napomenula je da je HDZ u borbi protiv korupcije pokazao odlučnost i hrabrost, a sada očekuje "da svoja vrata širom otvore i druge političke stranke". Napomenula je da je bio onih koji su Vladu u toj borbi nazivali "brodom luđaka, ludim muhama, špijunčinama". Sve članove je pozvala da ustraju u toj borbi koliko god im prijetili, vrijeđali ih i omalovažavali.

- HDZ se ne da ustrašiti - izjavila je. Nije popustila istaknuti da je sama primila puno udaraca i poniženja, ali joj je, kaže. sve to bilo samo motiv da ne posustaje.

- Bez stabilnog i jakog HDZ-a nema stabilne Hrvatske - ustvrdila je.

Kosor se posebno obratila mladim članovima stranke, a njihova prva prilika bit će kaže sastavljanje lista za izbore. Okupljenim članovima obećala je pobjedu na izborima, ako budu jedinstveni i snažni, ali i da će ona potpisati pristupni ugovor s EU bez obzira kada se on bude potpisivao.

- Idemo naprijed i idemo dalje. U borbi protiv svih prepreka. Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što - riječi su kojima je zaključila svoj govor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 112

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti