News

Komentari 1

Kosovski veleposlanik položio vijenac: Prije godinu dana kod Sl. Broda poginulo 10 ljudi

Kosovski veleposlanik položio vijenac: Prije godinu dana kod Sl. Broda poginulo 10 ljudi

Kosovski veleposlanik u Hrvatskoj Martin Berishaj položio je u ponedjeljak vijenac na mjestu prometne nesreće koja se na današnji dan prošle godine dogodila na autocesti kod Slavonskog Broda

U nesreći je poginulo deset ljudi koji su putovale iz Njemačke na Kosovo.

I ovom prilikom veleposlanik je zahvalio svima koji su pomogli ozlijeđenima i obiteljima stradalih u prometnoj nesreći.

"Nažalost, njih desetero nije se vratilo kući. Ono što mogu istaknuti je da su hrvatska vlada, političke institucije i policija ovdje u Slavonskom Brodu, funkcionirali kao da su u pitanju hrvatski državljani. To mogu samo organizirane države koje uz državotvornost imaju i ljudskost", rekao je Berishaj, dodajući kako se nada da se takva tragedija više neće ponoviti.

Rekao je da obitelji ozlijeđenih i poginulih u prometnoj nesreći imaju samo lijepe riječi o Hrvatskoj.

"Bio je to crni dan i za nas i za Slavonski Brod. Albanski narod i država Kosovo ovo nikada neće zaboraviti", istaknuo je Berishaj.

Veleposlanik se u ponedjeljak sastao s načelnikom brodsko-posavske policije Antunom Valićem i županom Danijelom Marušićem, kojima je još jedanput zahvalio na pruženoj pomoći.

Na autocesti A3 kod Slavonskog Broda 25. srpnja 2021. poginulo je 10 osoba, a ozlijeđeno ih je 45, od kojih 15 teško. Autobus je zbog vozačevog neopreza zahvatio travnatu površinu uz autocestu i prevrnuo se na kosini dok su mnogi putnici u rano jutro mirno spavali.

Najčitaniji članci