Obavijesti

News

Komentari 178

Gotovina zahvalio svima koji su omogućili da se ovo ostvari

Gotovina zahvalio svima koji su omogućili da se ovo ostvari
6

Ministar Ante Kotromanović rekao je kako je i Gotovinina supruga Dunja sretna jer će napokon njihova obitelj biti cijela. Po generale će Vlada poslati zrakoplov

VIDEO

Premijer Zoran Milanović rekao je kako je odluka suda bila podijeljena što samo govori koliko je tanka crta između pravde i nepravde.

- Još ću reći, a ne znam bih li trebao. Radi se o očito dvojici nedužnih ljudi, ali to ne znači da nije bilo grešaka. U ratu je bilo grešaka za koje je odgovorna i država. Za one koje se država ogriješila, Hrvatska će svoj dio pravde ispuniti, a Markaču Gotovini i drugima hvala što su toliko izdržali za Hrvatsku. Ali to je sve što mogu reći i smijem kao predsjednik Vlade - rekao je Milanović.

Dodao je kako se odmah šalje avion, u kojem će biti ministri Kotromanović i Predrag Fred Matić. Nije znao reći hoće li i Gotovinina supruga biti u zrakoplovu.

'Ovo je potvrda da smo časno vojnički odradili posao'

Ministar Ante Kotromanović rekao je za Dnevnik.hr kako je raspoloženje svakog trenutka bilo sve bolje i bolje. Kaže kako bi Vladin avion trebao ići po generale u Haag. Dodaje da sada imamo i potvrdu da smo vojnički posao u Oluji odradili časno i pošteno te se nada da više neće biti priča o Oluji i prozivanja za posao koji su odradili kao vojnici. 

- Čitavo sam vrijeme govorio da je Gotovina nevin - kaže Kotromanović koji dodaje i da je Gotovinina supruga Dunja sretna jer će napokon njihova obitelj biti cijela. 

Mišetić. Presretni smo

Gotovinin odvjetnik Luka Mišetić na svom Twitter profilu je napisao kako su presretni. Dodaje kako general Gotovina želi zahvaliti svima koji su omogućili da se dogodi ova odluka. Pravda je danas ispunjena, dodao je Mišetić.

Čermak: Konačno je pobijedila istina

Presudu je za Dnevnik Nove TV prokomentirao general Ivan Čermak.

- Konačno je pobijedila istina. Sud je prihvatio činjenice, argumente, nije se bavio politikom. Ovo je velika stvar za generale, za državu i za sve nas,rekao je Čermak i dodao da će obavezno dočekati oslobođene generale.

Leko: Žao mi je žrtve generala, ali vrijedilo je

- Treba reći da je izuzetno povijesno važno da smo dobili priznanje da je Hrvatska vodila oslobodilački i pravedan rat i što je vrlo vrijedno za povijest da je povjerenje u pravdu se vratilo. Ne zaboravimo kako nas pogađa osuđujuća presuda, još više nas dira oslobađajuća presuda. Žrtve smo dali već ogromne za slobodu, a njima se priključuju i ove žrtve. Žao mi je, ali vrijedilo je - rekao je predsjednik Sabora Josip Leko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao