Obavijesti

News

Komentari 15

Kotromanović: Nismo dobili ponudu za kupovinu Gripena

Kotromanović: Nismo dobili ponudu za kupovinu Gripena
4

Idemo na manje lokacija za vojsku u cijeloj zemlji uz osiguranje potrebnog standarda za vojnike, poručio je ročnicima ministar obrane Ante Kotromanović

VIDEO

Deveti naraštaj dragovoljnih ročnika u kojemu je 260 vojnika i 28 vojnikinja dao je svečanu prisegu u Središtu za temeljnu obuku Požega, a tom činu nazočili su izaslanik vrhovnog zapovjednika i ministar obrane Ante Kotromanović, zatim načelnik Glavnog stožera general pukovnik Drago Lovrić, zapovjednik kopnene vojske general bojnik Dragutin Repinc, te čelnici grada Požege i Požeško-slavonske županije.

- Obuka će osnažiti vašu spremnost za buduće izazove, a u HV-u unatoč mjerama štednje radimo na poboljšanju obuke i uvjeta života vojnika - kazao je čestitajući ročnicima general Lovrić. 

Ministar Kotromanović je rekao da mu je drago zbog velikog zanimanja mladih ljudi za školovanje u vojsci dodajući da će iduće godine sklopiti 400 ugovora s najboljim ročnicima koji će postati profesionalni vojnici.

- Odabir ovog poziva pokazuje vaše domoljublje i spremnost da se borite za svoju domovinu - naglasio je ministar dodajući da se naša vojska dokazala u domovinskom ratu i misijama širom svijeta.

Novinarima je rekao da Hrvatska nije dobila ponudu za kupovinu švedskih zrakoplova, te da je cilj očuvati zrakoplovstvo što se predviđa i daljnjim planom razvoja HV.

- U tom razvoju idemo na manje lokacija za vojsku u cijeloj zemlji uz osiguranje potrebnog standarda za vojnike, a tu Požega kao perspektivna lokacija sa svim preduvjetima ima svoje mjesto - zaključio je ministar Ante Kotromanović.

Na svečanosti su nastupili orkestar oružanih snaga RH, te pripadnici Povijesne postrojbe Trenkovi panduri iz Požege, a nazočilo je više od tisuće rođaka i prijatelja vojnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...