Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Kotur je podnio prijavu protiv Opare zbog pustošenja Marjana

Splitski predsjednik SDP-a Goran Kotur podnio je kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Splita, zamjenika gradonačelnika te ostalih šestero osumnjičenih...

Park šuma Marjan
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
4 komentara

Splitski predsjednik SDP-a Goran Kotur podnio je kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Splita, zamjenika gradonačelnika te ostalih šestero osumnjičenih zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protiv okoliša. U prijavi je navedeno da su odgovorni za izvođenje šumarskih radova u sklopu sanacije Park šume Marjan od potkornjaka od 13.2.2019. godine do 19.9.2019. godine. 

Tvrde da su odgovorne osobe u društvu Stenavert d.o.o., koje je obavljalo nadzor tijekom izvođenja šumarskih radova, dozvolile protuzakoniti nastavak šumarskih radova nakon što nisu zaprimili dokaze da se isti izvode sukladno Zakonu o šumama. 

KRSTULOVIĆ OPARA: Tijekom sanacije Marjana je posječeno 38 tisuća stabala

U obrazloženju, među ostalim, tvrdi da je tijekom sječe stabala više od 70 posto posječenih stabala, što je ukupno 26 tisuća stabala, odnosno najmanje 9237 m 3 drvne mase posječeno nezakonito i protivno propisima.

- Ako se uzme u obzir da je gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara javno iznio podatak o 38 tisuća posječenih stabala, znači da je protuzakonito posječeno preko 26 tisuća stabala tijekom izvođenja šumarskih radova u sklopu sanacije Park šume Marjan od potkornjaka - navodi u prijavi Kotur.

 

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message