Obavijesti

News

Komentari 27

Kovač: Pobijedili bi da sam bio šef stožera na prošlim izborima

Kovač: Pobijedili bi da sam bio šef stožera na prošlim izborima
1

Nama treba nov izborni zakon koji će omogućiti puno jači kontakt između birača, građana i saborskih zastupnika. Treba nam drukčiji model izbora kandidata na listi HDZ-a za Sabor, rekao je Miro Kovač

VIDEO

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač rekao je u ponedjeljak u Zadru da Opcija za promjene želi jak HDZ i da će nakon pobjede na unutarstranačkim izborima 15. ožujka napraviti program za parlamentarne izbore i to su suradnji sa stranačkim članstvom. 

- Prije pet godina bio sam šef stožera za predsjedničke izbore i pobijedili smo. Da sam bio šef stožera na prošlim izborima, opet bismo pobijedili. Žao mi je što se nismo tako postavili. U politici, kao i u životu, uvijek treba preuzeti odgovornost. Kada budem predsjednik HDZ-a, uvijek ću biti čovjek koji će preuzeti odgovornost, stati pred članstvo i reći što je dobro, a što nije - rekao je Kovač  prije druženja s članovima i predstavljanja kandidata Opcije za promjene u Zadru.

Želimo jak HDZ i provoditi reforme

Na pitanje smatra li da popularnost HDZ-a pada zbog podijeljenosti u stranci i alternative koju predvodi, odgovorio je kako oni žele jak HDZ, HDZ koji će biti glavna snaga hrvatske Vlade i Vladu koja će zaista provoditi važne reforme za budućnost ove zemlje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nama treba nov izborni zakon koji će omogućiti puno jači kontakt između birača, građana i saborskih zastupnika. Treba nam drukčiji model izbora kandidata na listi HDZ-a za Sabor, trebaju nam strukturne reforme - rekao je Kovač.

Dodao je i da treba vidjeti zašto sve zemlje jugoistočne Europe imaju veću kupovnu moć od Hrvatske, kako to da su Poljska i baltičke zemlje u 20 godina uspjele napraviti veliki iskorak, a Hrvatska nije.

Završni dvoboj dosadne utrke: Andrej Plenković je u vodstvu
Završni dvoboj dosadne utrke: Andrej Plenković je u vodstvu

- Znači, nismo bili dovoljno odlučni u provođenju reformi. To je ono što mi želimo - poručio je.

Istaknuo je i da HDZ treba jasno izražavati svoje stavove i pridobiti natrag mnoge birače koji su odlučili - na zadnjim izborima za predsjednika Republike, ali i na europskim izborima - dati nekim drugim opcijama glas, opcijama koje nisu ideološki bliske HDZ-u.

Na pitanje misli li da pretjeruje s napadima na Andreja Plenkovića, odgovorio je da nikoga ne napada osobno.

- Uvijek govorim o stvarima, o procesima i političkom sadržaju. Nikoga ne napadam osobno. Ako mene netko napada osobno,  ja mu ne uzvraćam - rekao je dodajući da je najbolji primjer za to njihov program.

Više zastupnika za iseljeništvo u Hrvatskom saboru 

U tom programu, dodao je, važna komponenta je iseljeništvo i želimo više zastupnika za iseljeništvo u Hrvatskom saboru.

Osvrnuo se također na poticajne mjere koje bi trebale vratiti u Hrvatsku ljude koji su otišli, što je najavio premijer Plenković.

- Te mjere uopće ne postoje, mi to uopće ne shvaćamo ozbiljno. Sve su to reakcije na naše smjernice - mi smo rekli prvi da nećemo nikakvu veliku koaliciju sa SDP-om,  a onda se javlja glasnogovornik njihove kampanje i kaže da nema velike koalicije. Prije toga se vrijeđao Miroslav Škoro i na osobnoj razini, mi smo rekli da idemo u koaliciju sa srodnim strankama, i sad se javlja druga strana i govori o mogućnostima koaliranja sa gospodinom Škorom. Sve su to samo reakcije na naše vrlo jasne stavove i ideje - ustvrdio je Kovač.

- Ako netko nudi nadu, model za pobjedu na izborima za Hrvatski sabor, onda smo to mi, jer na ovakav način nema budućnosti HDZ-a na sljedećim izborima - zaključio je.

'Financijski ćemo poduprijeti ljude da se vrate u Hrvatsku'
'Financijski ćemo poduprijeti ljude da se vrate u Hrvatsku'

Zamoljen da komentira najavu Hrvatskih suverenista da će brisati antifašizam i nacionalne manjine, Kovač je rekao da će Opcija za promjene nakon pobjede na parlamentarnim izborima predložiti savjetovanje o tome kakav je naš politički sustav.

- Tu mislim na to koje su reforme potrebne kako bi Hrvatska mogla napraviti iskorak na planu gospodarstva, zdravstva, pravosuđa, državne uprave, teritorijalne podjele. Nećemo ići parcijalno, nego sveobuhvatno - istaknuo  je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag