Obavijesti

News

Komentari 250

'Financijski ćemo poduprijeti ljude da se vrate u Hrvatsku'

'Financijski ćemo poduprijeti ljude da se vrate u Hrvatsku'
1

Predsjednik HDZ-a pozvao je članove stranke da na izborima podrže cijeli njegov tim "Odvažno za Hrvatsku", istaknuo važnost jedinstva stranke u kojoj ima mjesta za sve

Predsjednik Vlade i HDZ- a Andrej Plenković najavio je u nedjelju na večer u Splitu financijsku mjeru kako bi se potaknuo povratak naših ljudi iz inozemstva u Hrvatsku.

- Ministarstvo rada priprema novu mjeru -  poticajnu mjeru za povratak naših ljudi koji su privremeno otišli u inozemstvo. Mi ćemo ih financijski poduprijeti da se vrate - rekao je Plenković na predstavljanju svojeg tima "Odvažno za Hrvatsku" na unutarstranačke HDZ-ove izbore u prepunoj dvorani splitskog hotela Radisson blu, što su nazočni pozdravili burnim pljeskom.

SDP je povećao prednost nad HDZ-om, Škorina stranka raste
SDP je povećao prednost nad  HDZ-om, Škorina stranka raste

Burnim pljeskom više je puta prekidan njegov govor te govori kandidata za  zamjenika predsjednika HDZ-a Tome Medveda i četvero kandidat za potpredsjednike stranke, Zdravke Bušić, Ivana Anušića, Branka Bačića i Olega Butković, a koji su u svojim govorim odbacivali primjedbe da je HDZ otišao u lijevo te su isticali uspjeh Vlade pod Plenkovićevim vodstvom.

- Naš šestero smo prijatelji, ali nismo isti, nitko od nas nije nikomu ništa dužan, ne mislimo o svim pitanjima isto. Međutim, ono što nas povezuje jest ista vizija i isti smjer HDZ-a i zajednički program koji sadrži sve ono što je bitno za HDZ - naglasio je Plenković.

Predsjednik HDZ-a pozvao je članove stranke da na izborima podrže cijeli njegov tim "Odvažno za Hrvatsku", istaknuo važnost jedinstva stranke u kojoj ima mjesta za sve, i  za kolege koji su u nekim drugim timovima.

Plenković: Moramo biti oprezni i poduzimati sve nužne mjere
Plenković: Moramo biti oprezni i poduzimati sve nužne mjere

- Ovi unutarstranački izbori trebali bi biti šansa da se natječemo u idejama oko programa  i vizije Hrvatske. Oni ne bi trebali biti prigoda da imamo dojam kako jedni druge kritiziramo gotovo kao da slušam i primamo strelice oporbenih stranaka. To nije smisao unutarstranačkih izbora. Smisao unutarstranačkih izbora je da zadržimo komunikaciju koja je primjerena, koja je u okvirima i nakon koje ćemo moći normalno surađivati - rekao je Plenković.

Istaknuo je kako je važno jedinstvo HDZ-a za predstojeće parlamentarne izbore jer, podsjetio je, kad god je  HDZ jedinstven - to donosi uspjeh,  a kad nije jedinstven - onda  je u problemima.

- Zato je bitno da se okupimo. Za sve ima mjesta i za kolege koji su u nekim drugim timovima  i imaju svoje ideje i ambicije - sve to poštujem - poručio je Plenković.

Zajednica žena HDZ-a: Ženska snaga treba našem društvu
Zajednica žena HDZ-a: Ženska snaga treba našem društvu

Pri tomu je dometnuo da je razlika u tomu što je njegov tim svjestan postignuća Vlade u zadnje četiri godine.   

Odbacio je primjedbe onih stranaka koji spočitavaju HDZ-u nedostatak suverenizma te istaknuo kako je Hrvatska svoje suverenističke ciljeve ostvarila za vrijeme prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđman te da on i njegov tim slijede Tuđmanovu politiku.  

- Lako je bez odgovornosti ići na niski populizam, podizanje strasti, a nerijetko i na neistine - kazao je Plenković odbacujući kritike upućene HDZ-u glede suverenizma.