News

Komentari 67

Barišić podnio ostavku, on i Kovačević danas idu na slobodu

Barišić podnio ostavku, on i Kovačević danas idu na slobodu

U međuvremenu, u istrazi se pojavio niz problema. Jedan od njih je i da je USKOK odustao od vještačenja novca za kojeg tvrde da je Kovačević skrio prije uhićenja. I to jer je preskupo

Nakon što su ispitani svi svjedoci za koje je vrijedila opasnost od utjecaja na svjedoke, USKOK je predložio puštanje Dragana Kovačevića iz istražnog zatvora u kojem se nalazi od sredine rujna.

Kako je za N1 televiziju potvrđeno, tijekom dana se očekuje da će Dragan Kovačević izaći na slobodu s koje će se ubuduće braniti.

Nakon odluke da se pusti Kovačevića došlo je do preokreta i u odnosu na gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića koji je u istražnom zatvoru i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Naime, Barišić je podnio ostavku na mjesto gradonačelnika Velike Gorice s čime je otklonio opasnost da bi mogao ponoviti djelo. Navodno je ostalo još nekoliko svjedoka na koje je Barišić mogao utjecati, ali Telegram javlja da će i on danas biti pušten na slobodu.

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, Barišić je danas tražio da iznese dopunu svoje obrane te na ispitivanju priznao niz okolnosti pod kojima su se događala inkriminirajuća djela. Uglavnom, nakon davanja iskaza Uskok je sam zatražio puštanje Barišića što bi značilo da nisu nezadovoljni njegovom obranom.

Podsjetimo, gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića tereti se da je od rujna 2019. u Zagrebu i Velikoj Gorici u dogovoru s Krešom Petekom poduzeo sve radnje potrebne da se njegovoj tvrtki Elektrocentar Petek u otvorenom postupku jednog javnog nadmetanja procijenjene vrijednosti nabave 97,3 milijuna kuna dodijeli izvođenje tih radova.

Do kraja mandata dužnost gradonačelnika Velike Gorice obnašat će Krešimir Ačkar, potvrđeno je iz velikogoričke gradske uprave.

U međuvremenu, u istrazi se pojavio niz problema. Jedan od njih je i da je USKOK odustao od vještačenja novca za kojeg tvrde da je Kovačević skrio prije uhićenja. I to jer je preskupo. Naime, vještačenje 15 milijuna kuna koje je Uskok zaplijenio bi koštalo čak i više od te količine. No, obrana će inzistirati na tome - makar preuzeli trošak na sebe. Jer, tvrde - USKOK je tim proširenjem debelo pogriješio, javlja RTL.

USKOK bi problema mogao imati i s dokazivanjem tvrdnje da je Kovačević prije uhićenja gotovo pet milijuna kuna sakrio kod Gorana Puklina, supruga tužiteljice koja je pisala optužnicu za Agrokor koja je zbog svega zatražila razriješenje.

"Vrlo vam je jednostavna stvar - ako tvrdite da je to novac koji pripada Kovačeviću tada je nemoguće da na tolikoj količini novčanica ne bi bili njegovi tragovi, bilo otisaka, bilo tragova DNK. E sad, problem vam je u tome što ako se vještače novčanice, novčanice bivaju uništene, a tu se radi o velikoj količini novca i USKOK za sada ne želi preuzeti taj rizik", izjavio je Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik Gorana Puklina.

S obzirom da je riječ o vještačenju koje bi moglo koštati i dvostruko više od zaplijenjenih milijuna, postavlja se pitanje kako će se onda dokazati što je istina - ono što tvrdi obrana Puklina ili USKOK?

Najčitaniji članci