Obavijesti

News

Komentari 31

'Kovačić nakon mandata odlazi iz politike, vraća se u struku'

'Kovačić nakon mandata odlazi iz politike, vraća se u struku'
1

Ivica Relković, savjetnik ministra uprave, Ivana Kovačić, otkrio je kako Kovačić nakon ovog mandata ne planira ostati u politici, ali i da isprika Josipa Đakića više nije potrebna

VIDEO

Ivica Relković, savjetnik ministra uprave, Ivana Kovačića, gostujući u Dnevniku N1 otkrio je kako Kovačić nakon ovog mandata ne planira ostati u politici.

Govoreći o medijskim napisima prema kojima je Kovačić već kuvertirao svoju ostavku, Relković je rekao:

"Ovdje je bilo riječi o izjavi u kojoj se govori o jednoj uvredi koju je izazvao zastupnik Josip Đakić, u kojoj odluke ministra Kovačića naziva podlim. Ta isprika se tražila od njega, ali ako do nje ne dođe, tražili smo objašnjenje Vlade o čemu se radi, a došlo je. Da nije, ministar Kovačić ne bi došao na sjednicu Vlade. Ministar Kovačić nije trebao ništa kuvertirati, nego bi to najavio. Nema namjeru nakon ovog mandata biti u politici. Ovo njemu ne služi kao politički PR, on se nakon mandata vraća u svoju struku. Ovom "ostavkom" ne prijeti nikome, samo govori da želi biti čovjek u politici, kad primi nekoga na zamolbu, da to treba prihvatiti".

"Ministar Kovačić je rekao da će ovaj posao raditi zdušno iz dana u dan, pripremiti sve potrebne reforme, a ako te reforme i sve što se u ministarstvu ne događa, ne budu po volji ni HDZ-u ni Mostu, da će mirno otići. On nije opterećen politikom za 2-3 godine, on traži korektnost i ljudskost u politici", dodao je Relković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kazao je kako isprika od HDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića više nije potrebna.

"Budući da su premijer i ministar Medved istu večer nazvali Kovačića i mene, a Medved i izašao u javnost s objašnjenjem da je on bio taj koji je molio da se slučaj riješi, a riješio ga je ministar Kovačić, a to je legitiman slučaj prebacivanja jedne službenice iz jednog ministarstva u drugo, ali stav Medveda pokriva ono što smo mi tražili".

Relković je ponovio da je Kovačić zapravo samo radio uslugu HDZ-ovcima. 

"HDZ i Medved su tražili rješenje i od ministarstava u HDZ-ovoj kvoti, jedino je Ministarstvo uprave reklo - OK, naći ćemo joj mjesto".

"Službenica, koju nitko ne može poslati na ulicu, a da joj država ne plati odštetu, ona ima pravo raditi u državnoj upravi, ona je službenica, nije dužnosnica. Ministar Medved bi trebao u javnosti reći točan odgovor na pitanje je li Kovačić premještajem učinio štetu HDZ-u ili mu je Medved zahvaljivao što je išao riješiti slučaj, koji nije smio završiti na ulici. Tu ne postoji pozadina, Kovačić je riješio nešto što je drugi ministar molio da se riješi. Nema nikakvog zapošljavanja, ovo je samo prijelaz iz jednog ureda u drugi.", kazao je Relković.

Na pitanje hoće li Kovačić uvjetovati nečime svoj ostanak, Relković je rekao da je ova priča završena, da se očekivati isprika Đakića i da se na njegovoj isprici radi tenzija.

"Priča je postala javna onog trenutka kad je netko odluku ministra Kovačića proglasio podlom. Mi smo tražili javno očitovanje koje se dobilo", zaključio je.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a