Obavijesti

News

Komentari 125

Kovačić poručuje: Narod zna razaznati one koji rade za njih

Kovačić poručuje: Narod zna razaznati one koji rade za njih
11

U nedjelju su održani prijevremeni lokalni izbori u devet gradova i osam općina jer nisu donijeli proračun za 2015. niti odluku o njihovom privremenom financiranju

VIDEO

U Omišu je već u prvom krugu pobijedio dosadašnji gradonačelnik Ivan Kovačić (vlastita lista) s osvojenih 59,56 posto glasova.

- Nismo se nadali ovako dobrom rezultatu, nadali smo se i drugom krugu, ali ne da će se ovako sve riješiti u prvom i s ovako velikom razlikom - rekao je Ivan Kovačić nakon objave rezultata.

- Ovo je snažna poruka svima da narod zna razaznati one koji rade za njih od onih koji rade isključivo u svom interesu. Jako sam sretan i iskreno se zahvaljujem svakom glasaču. Sretan sam jer sada imam priliku u iduće dvije godine raditi na projektima koje smo obećali i tako pokazati ljudima da nisu svi političari isti - napisao je Kovačić nakon pobjede na službenom Facebooku profilu.

Bitka za Dubrovnik: Vlahušić i Franković u drugom krugu

U bici za gradonačelnika Dubrovnika, Andro Vlahušić ima 39,49 posto glasova, Mato Franković iz HDZ-a 29,24 posto, Maro Kristić 14,79, a Pero Vićan 14,44 posto glasova.

- Čeka nas drugi krug i poprilično posla, da se i ja i gospodin Franković pokažemo Dubrovniku, tko može bolje voditi grad u naredne dvije godine - rekao je Andro Vlahušić.

- Ono što je dobio u prvom krugu - to je to, u drugom krugu pobjeda HDZ-a, na čelu sa mnom i mojim zamjenicima - rekao je Mato Franković.

Pokretanje videa...

24sata 00:53

U Zlataru pobjeda dosadašnjem gradonačelniku

U Zlataru je pobijedio dosadašnji gradonačelnik Stanko Majdak s osvojenih 61,84 posto glasova.

- Zahvaljujući kontinuiranom radu koji smo pokazali u zadnje dvije godine, rezultati koji se vide u Gradu Zlataru, građani su nam dali povjerenje. Na tome im zahvaljujem i obećajem da ćemo projekte, koje smo započeli, završiti - rekao je Stanko Majdak, nezavisni kandidat.

Novi Marof ide u drugi krug...

U Novom Marofu u drugi krug idu Darko Hrenić (dosadašnji gradonačelnik - Reformisti) s osvojenih 27,63 posto glasova i Siniša Jenkač (HDZ) s osvojenih 47,01 posto glasova.

- Šteta što će biti drugi krug, ali prezadovoljni smo, 48 posto - mislim da je to nenadoknadivo - rekao je Siniša Jenkač (HDZ).

-  Možemo očekivati  sličan okršaj kao kod predsjednice Kolinde i Josipovića, ja koji imam manje glasova, ću pobijediti u drugom krugu - kazao je Darko Hrenić (Reformisti).

...kao i Hvar

Na Hvaru u drugi krug idu Rino Budrović , bivši gradonačelnik s osvojenih 41,99 posto glasova i Jurica Miličić (HDZ) s osvojenih 25,96 posto glasova.

- Rezultati su poznati, ja sam s njima zadovoljan. Godina i pol mandata je iza nas, mislim da smo odradili dobar posao za Grad i tako ćemo nastaviti - Rino Budrović (SDP)

-Zadovoljan sam što sam kao predstavnik HDZ-a izborio drugi krug za gradonačenika Hvara i to će biti sasvim nova utkamica 22. ožujka i očekujem pobjedu - rekao je Jurica Miličić (HDZ).

Ostali rezultati

Korčula: U drugi krug idu Franc Stenek (SDP) s osvojenih 40,59 posto glasova i Andrija Fabris (HDZ) s osvojenih 30,25 posto glasova.

U općini Lumbarda u prvom je krugu pobijedio kandidat HDZ-a Igor Kršinić s osvojenih 61,41 posto glasova.

Sveti Ivan Zelina: U prvom krugu pobijedio dosadašnji gradonačelnik Hrvoje Košćec (vlastita lista) s osvojenih 61,58 posto glasova.

Rugvica: U drugi krug idu HDZ-ov Mato Čičak  s osvojenih 49,31 posto glasova i Ivan Remenar, dosadašnji načelnik (HSS), kojeg podržava ga i SDP, s osvojenih 48,18 posto glasova.

Rab: U prvom krugu pobijedio kandidat HDZ-a Nikola Grgurić s osvojenih 54,61 posto glasova.

U općini Čaglin u drugi krug idu Dalibor Bardač (HDZ-HSS) s osvojenih 47,34 posto glasova i Ivan Đurina (SDP-HNS-HSU) s osvojenih 27,69 posto glasova.

U općini Gundinci u drugi krug idu Gordana Vuković (HDZ-HSP AS) s osvojenih 39,95 posto glasova i Ilija Markotić (SDP-HNS) s osvojenih 37,27 posto glasova.

U općini Kukljica pobijedio je Marin Boško s osvojenih 70,88 posto glasova.

Pag: U drugi krug idu Željko Maržić (dosadašnji gradonačelnik, koalicija PSG-SDP-HSS-DC) s osvojenih 49,20 posto glasova i Tino Herenda (HDZ) s osvojenih 25,26 posto glasova.

U općini Petlovac u drugi krug idu Milan Knežević (HDZ-HSS) s osvojenih 34,28 posto glasova i Drago Dominić (HNS-SU)  s osvojenih 32,15 posto glasova.

Milna: U drugi krug idu Ana Maria Rošin (HDZ) s osvojenih 34,95 posto glasova i Frane Lozić (SDP) s osvojenih 19,12 posto.

U općini Strahoninec u drugi krug idu Franjo Lehkec (HSS-HNS-HSLS-HDZ-Reformisti-MS-HDS) s osvojenih 49,68 posto glasova i Sanja Krištofić (SDP) s osvojenih 34,42 posto glasova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...