News

Komentari 49

Kerumovo carstvo se raspalo: Ostao bez zadnje trgovine

Kerumovo carstvo se raspalo: Ostao bez zadnje trgovine

Male trgovine preuzeo je Studenac, a velike Konzum i Tommy. No, njegove muke time nisu gotove. Još ga čekaju ročišta vezana za stečaj kojeg su zatražile tri tvrtke

Od ovog tjedna na adresi trgovačkog centra u Lori posluje Konzum, koji je objekt preuzeo od Keruma. Zastupanje tvrtke Kerum d.o.o. nakon sestre Nevenke Bečić i brata Jure Keruma, preuzela je nećakinja Željka Kerum.

Kerum se tako odlučio riješiti ostatka trgovina kada mu je blokiran račun zbog hotela Marjan i duga od 34 milijuna eura. Male trgovine preuzeo je Studenac, a velike Konzum i Tommy. No, Kerumove muke time nisu nestale jer ima još 62 milijuna kuna dospjelih nenaplaćenih obveza. Stečaj nad Kerumom zatražili su Lola Ribar, makedonski Ezimit te tvrtka Perfa Bio d.o.o. iz Donje Stubice. Zahtjevi se obrađuju jedan po jedan. Kako je stečaj prvi zatražila Lola Ribar, prvi su došli na red. Ročište je zakazano za 13. prosinca na splitskom Trgovačkom sudu. 

Inače, danas je na Općinskom sudu u Splitu bilo i prvo ročište brakorazvodnoj parnici Željka i Anke Kerum. Kerum se nije pojavio. Došla je samo njegova odvjetnica.

Najčitaniji članci