Obavijesti

News

Komentari 5

Sloković: Tadić je nevin, tereti ga lažan iskaz suca Hrvatina

Sloković: Tadić je nevin, tereti ga lažan iskaz suca Hrvatina
1

Tonči Petković pak tvrdi da je nedvojbeno dokazano da je Tadić organizirao skupinu koja je namjeravala podmiti suce kako bi ishodili povoljniju presudu za Glavaša

VIDEO

Nema niti jednog dokaza da je Drago Tadić organizirao grupu ili na drugi način povezao više osoba za počinjenje kaznenog djela, rekla je u petak odvjetnica Jadranka Sloković u završnim riječima u postupku protiv osječkog poduzetnika Tadića. Rekla je kako se Tadić samo raspitivao o predmetu.

- Tadića isključivo tereti predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin čiji je iskaz neistinit, neuvjerljiv i kontradiktoran- rekla je Sloković. Dodala je kako je Hrvatin u istrazi u Uskoku rekao kako se kod njega nitko drugi nije raspitivao o odluci Vrhovnog suda u slučaju Glavaš, dok je na glavnoj raspravi rekao da ga je upravo zbog toga zvao Stjepan Mesić.

"U ovom predmetu spominje se veći broj osoba čija uloga u predmetu nije ispitana"

- Hrvatin nije spomenuo da je zatražio da promijene evidentičara u predmetu Glavaš na Vrhovnom sudu i da ga dobije sudac Ante Potrebica. O tome postoji bilješka sutkinje koja je predsjedavala sudskom vijeću koje je razmatralo Glavaševu žalbu - rekla je Sloković.

- U ovom predmetu spominje se veći broj osoba čija uloga u predmetu nije ispitana. Bili su u kontaktu s Hrvatinom i ne može se isključiti mogućnost da je nekome od njih i udovoljio - kazala je braniteljica zatraživši oslobađajući presudu za bivšeg predsjednika Uprave Osijek Koteksa. 

"Pristali na nagodbu kako bi izbjegli teže sankcije" 

Odvjetnik Čedo Prodanović osvrnuo se na postupak u kojem su se Božica Ćavar Tadić, Srećko Jurišić, Sanja Marketić i Ivan Drmić nagodili s Uskokom priznavši da su bili članovi skupine koja je pokušala podmiti suce Vrhovnog suda.

- To je bio krnji proces jer se tijekom njega nisu utvrđivale činjenice. Oni su pristali na nagodbu kako bi izbjegli teže sankcije te kako bi ishodili komforniju poziciju jer se nisu htjeli povlačiti po novinama. Činjenica da postoji presuda ne znači ništa jer dokazni postupak tada nije proveden- zaključio je Prodanović.

Tadić se nije htio nagoditi

Podsjećamo, Drago Tadić nije htio priznati nedjelo i nagoditi se s Uskokom na dvije godine zatvora. Ostali su se nagodili i dobili uvjetne kazne. Splitski poduzetnik Srećko Jurišić priznao je nedjelo kao i Sanja Marketić, novinarka, i Ivan Drmić, saborski zastupnik HDSSB-a. Dobili su uvjetno dvije godine uz rok kušnje od pet godina. I Božica Ćavar Tadić, supruga Drage Tadića, predsjednika Uprave Osijek Koteksa, priznala je sudjelovanje u pokušaju podmićivanja. Osuđena je na godinu i tri mjeseca zatvora, no u zatvor neće ići ako u naredne tri godine ne ponovi djelo.

"Tadić je organizirao skupinu koja je namjeravala podmiti suce Vrhovnog suda"

Tonči Petković, zamjenik ravnatelja Uskoka, u završnim riječima rekao je kako je nedvojbeno dokazano kako je Tadić u srpnju 2010. organizirao skupinu koja je namjeravala podmiti suce Vrhovnog suda kako bi ishodili povoljniju presudu za Branimira Glavaša. Glavaš je na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora zbog ratnih zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991.

Petković je nakon podrobne analize međusobnih kontakata članova skupine prikupljenih prisluškivanjem istakao kako je Tadić poslovnom suradniku Srećku Jurišiću poslao SMS poruku "Bježi od svega .Provaljeno" nakon što su ga Drmić i Marketić prijavili osječkoj policiji.

- Nedvojbeno je da su novac skupljali od više ljudi i da je trebao ići većem broju osoba. Namjeravali su s 700.000 eura mita podmititi najmanje tri suca Vrhovnog suda i evidentičara spisa na Vrhovnom sudu - rekao je Petković zatraživši da Tadića sud kazni bezuvjetnom kaznom zatvora.

"Nisam od Petra Pripuza posudio 50.000 eura"

Tadić se priključio završnim riječima branitelja dodavši kako nije točna tvrdnja Uskoka da je od Petra Pripuza posudio 50.000 eura za podmićivanje sudaca.

- Od 1985. vodim uspješne tvrtke i tijekom tih 27 godina zaradio sam zavidan novac. Bilo bi retardirano od mene da od bilo koga posuđujem novac kad sam imao pozamašnu svotu na svom računu - rekao je Tadić.

Sudac Županijskog suda u Zagrebu Zdravko Majerović nepravomoćnu presudu objavit će u srijedu u 14 sati.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa