News

Komentari 9

Kraj veljače u znaku proljeća: Temperature i do 20 stupnjeva

Kraj veljače u znaku proljeća: Temperature i do 20 stupnjeva

Danas još uvijek promjenjivo uz naoblaku i kišu uglavnom na Jadranu, dok nas posljednjih deset dana veljače očekuje pravo proljetno vrijeme

Danas nas još uvijek očekuje djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a mjestimice može pasti i malo kiše osobito na sjevernom Jadranu i u gorju, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar umjeren zapadni i jugozapadni, dok je na Jadranu moguće i jugo. Dnevne temperature mogle bi se doseći 16 stupnjeva Celzijevih.

Od nedjelje će biti stabilnije, i dalje uz većinom slab vjetar, koji će omogućavati maglu i niske oblake, osobito na sjevernom Jadranu te u većini nizina unutrašnjosti. 

Sljedećih dana pravo proljeće

Početkom sljedećega tjedna još toplije, kao da je proljeće, osim u područjima s dugotrajnom maglom. U kontinentalnim krajevima će oblačnije i vjetrovitije biti u subotu, kada još ponegdje može pasti malo kiše, uglavnom u gorju i unutrašnjosti Dalmacije.

Ni na sjevernom dijelu Jadrana u subotu posvuda neće biti suho, ali vrlo vjerojatno hoće od nedjelje, kada će najprije biti sunčano, zatim često maglovito, uz uglavnom slab jugoistočni vjetar. Temperatura zraka bit će viša od prosječne za veljaču.

Najčitaniji članci