Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Kraš: Ne nazivajte više aferu 'Krašograd', nanosi nam štetu

'Ovakvim postupanjem sama tvrtka Kraš kao i zaštićeni žig dovode se u vezu s mogućim počinjenjem kaznenih dijela te se prikazuju u krajnje negativnom svjetlu'

Željko Lukunić/Pixsell
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
4 komentara

Predsjednik uprave Kraša Damir Bulić se priopćenjem obratio javnosti u kojem upozorava da se društvu nanosi šteta jer se u medijima USKOK-ova istraga koja se odnosi na zamjene zemljišta u vlasništvu Grada Zagreba naziva afera Krašograd.

- Prilikom obavještavanja javnosti mediji su ovom slučaju nadjenuli naziv «afera Krašograd» povezujući zamjenu zemljišta u vlasništvu Grada Zagreba s lokacijom na kojoj se nalazi sjedište i proizvodni pogoni društva Kraš d.d. budući da se jedan dio zemljišta koje je predmet zamjene nalazi u neposrednoj blizini predmetne lokacije - stoji u priopćenju.

- Ni na koji način ne dovodeći u pitanje sadržaj objava slobodni smo upozoriti na činjenicu da se u njima koristi naziv 'Krašograd' koji naziv predstavlja zaštićeni verbalni žig korisnika Kraš d.d. Ovakvim postupanjem sama tvrtka Kraš kao i zaštićeni žig dovode se u vezu s mogućim počinjenjem kaznenih dijela te se prikazuju u krajnje negativnom svjetlu - upozoravaju iz Kraša. 

Podsjećaju da društvo Kraš d.d. ni na koji način nije povezano s predmetnim slučajem.

Zbog toga iz Kraša mole da se u svim narednim objavama vodi računa o zaštiti tvrtke Kraš i izbjegne obezvrjeđivanje zaštićenog žiga, te na taj način izbjegne mogućnost pogrešnog dojma javnosti da je društvo Kraš d.d. na bilo koji način povezano sa slučajem zamjene zemljišta u vlasništvu Grada Zagreba i tim u vezi mogućih počinjenja kaznenih djela. 

- Društvo Kraš d.d. čitav niz godina iznimnu pažnju posvećuje zaštiti svojih prava intelektualnog vlasništva i ulaže značajna sredstva i napore u promidžbi svog imena i proizvoda, a nastavak ovakvog načina objavljivanja mogao bi dovesti u pitanje sve do sada uloženo. Nadamo se da će vam naša zamolba biti prihvatljiva te da ćete istu uvažit - poručili su u priopćenju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message