News

Komentari 0

Kraš zatvorio trgovinu, potres oštetio zgradu u centru Zagreba

Kraš zatvorio trgovinu, potres oštetio zgradu u centru Zagreba

Potres koji je jutros pogodio središnju Hrvatsku uzrokovao je oštećenja na zgradi na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u kojoj je smještena Kraševa Bonbonnière trgovina

Iz Kraša su u ponedjeljak izvijestili da je potres koji je jutros pogodio središnju Hrvatsku nanio štetu na zgradi na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u kojoj se nalazi Bonbonniere trgovina, pa će ona biti zatvorena.

POGLEDAJTE VIDEO: Dramatični trenuci potresa

Potres koji je jutros pogodio središnju Hrvatsku uzrokovao je oštećenja na zgradi na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u kojoj je smještena Kraševa Bonbonnière trgovina, zbog čega će već danas biti zatvorena, objavili su iz Kraša napominjući da se uskoro planira otvaranje trgovine na novoj lokaciji.

- Žao nam je što zatvaramo trgovinu uz koju su tijekom proteklih 60 godina odrasle generacije Zagrepčanki i Zagrepčana, u koju su prolaznici rado svraćali kako bi se zasladili tijekom dana, a turisti pronalazili neodoljive uspomene i s njima nosili kući dašak hrvatske tradicije - kazao je direktor Službe maloprodaje, ugostiteljstva i organizacije događanja u Krašu Josip Šiljeg.

- Danas se na neki način opraštamo od djelića povijesti, no to je neizbježno jer nam je sigurnost zaposlenika i kupaca apsolutni prioritet  - poručio je.

Naglasio je i da će Kraševi zaposlenici koji su dosad radili u Kraševoj Bonbonniere trgovini na Trgu bana Jelačića biti preraspoređeni u trgovine na drugim lokacijama.

Petrinju je jutros u 6,28 sati pogodio potres jačine 5.0 prema Richteru. Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su nakon toga još dva jača potresa s epicentrom 5 km jugoistočno od Petrinje, a magnitude potresa iznosile su  4.7 i 4.1 prema Richteru.

Jedan je bio u u 7 sati i 49 minuta, a potom i drugi u 7 sati i 51 minutu, s intenzitetom u epicentru VII i VI  stupnjeva EMS ljestvice. Ti potresi ojsetili su se na području cijele središnje Hrvatske. 

Najčitaniji članci