Obavijesti

News

Komentari 212

VIDEO Putin negirao moguću upotrebu nuklearnog oružja. Spomenuo je i prljavu bombu

VIDEO Putin negirao moguću upotrebu nuklearnog oružja. Spomenuo je i prljavu bombu

Putin je skoro sat i pol kasnio na govornicu, a njegov govor uslijedio je samo dan nakon što je videovezom nadgledao vojnu vježbu silovitog nuklearnog udara

Ovdje pogledajte Putinov govor 

Putinov veliki govor na panelu moskovskog think-tanka Valdai trebao je početi u 15 sati, no ruski predsjednik na govornicu je stigao skoro sat i pol kasnije.

Putin: Znamo za ukrajinski plan o 'prljavoj bombi'. Država im je sad poligon za biološke pokuse
Putin: Znamo za ukrajinski plan o 'prljavoj bombi'. Država im je sad poligon za biološke pokuse

Dmitrij Peskov, Putinov glasnogovornik koji je jučer govorio na panelu Valdaija, rekao je da će se 'raditi o velikom govoru, a nakon njega uslijedit će diskusija'.  Govor ruskog predsjednika Vladimira Putina, analizirat će se, čitati i čitati još nekoliko dana, rekao je  uoči govora Peskov.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
19.55

Putin je rekao kako su Rusi bili spremni na pregovore s Ukrajinom, ali da je Kijev odustao.

- Zapad troši stotine milijuna pa čak i do milijardi dolara za podršku oporbi u Ruskoj Federaciji, Rusija to ne radi - rekao je.

Osvrnuo se i na brojne sankcije s kojima se suočila Rusija.

- Rusija svojim primjerom suprotstavljanja sankcijama stvara "prostor slobode" za razvoj gospodarskih veza među državama - poručio je.

 

19.32

Putinov govor se oduljio na više od tri sata, s time da je zbog kašnjenja cijela ceremonija počela sat vremena kasnije.

19.23

Putin je Tajvan nazvao sastavnim dijelom Kine. Posjete zapadnih predstavnika Tajvanu nazvao je provokacijom.

- U Ukrajini je sukob, zašto je ova žena (predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi, ur.) morala do Tajvana isprovocirati Kinu da uzvrati?Nema tu nikakve fine ideje - samopouzdanja i osjećaj nekažnjivosti, to je ono što je u pozadini ovih iracionalnih radnji - rekao je.

- "Nuklearni problem" na Korejskom poluotoku povezan je s nespremnošću za razgovor, u grubom odnosu prema interesima DNRK - rekao je Putin.

 - Južna Koreja odlučila isporučiti oružje Ukrajini, to bi moglo uništiti njezine odnose s Rusijom. A kako bi oni reagirali da takvu suradnju razvijemo sa Sjevernom Korejom? - upitao je Putin.

19.04

Ponovno se u raspravi vratio na Ukrajinu.

- Gubici ukrajinskih oružanih snaga u bitkama su sedam do deset puta veći od ruskih. Predstavnici kijevskog režima spremni su se boriti protiv Ruske Federacije do posljednjeg Ukrajinca - rekao je.

Smatra kako se u Ukrajini nacionalistički pokret stapa s neonacističkim.

- Nemoguće je razlikovati današnje džingoističke domoljube od Bandere, kolaboracionista koji su istrebljivali Židove. Da, imamo i manifestacije neonacizma, ali mi smo bore se protiv toga, ali su tamo ušutkani. A rukovodstvo Ukrajine želi držati milijarde ukradene od ukrajinskog naroda skrivene u zapadnim bankama, i stoga radi sve po nalogu Zapada, omotavajući to u nacionalistički omot - dodao je Putin

18.41

Putin je nazvao ludima navode da je Rusija digla Sjeverni tok u zrak.

- U zrak su dignuti plinovodni sustavi - oni nisu samo naši, oni su zajednički. Svi šute, kao da tako treba biti. I još uvijek imam smjelosti reći da je Rusija digla samu sebe u zrak - rekao je.

Komentari 212