Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
46 komentara

Kriza u Obrovcu: Nitko ne želi raditi u ambulanti dr. Jusupa

Kako piše Zadarski list, na natječaj koji je početkom svibnja raspisan za tu ambulantu stigla je samo jedna molba, međutim, i liječnik koji se jedini prijavio u međuvremenu je odustao

Foto: Pixsell
46 komentara

Dom zdravlja Zadarske županije u velikim je problemima. U još većim stanovnici Obrovca.

Uzalud je Dom zdravlja raspisivao natječaj za liječnika koji će preuzeti ordinaciju u kojoj je nekada radio dr. Goran Jusup.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako piše Zadarski list, na natječaj koji je početkom svibnja raspisan za tu ambulantu stigla je samo jedna molba, međutim, i liječnik koji se jedini prijavio u međuvremenu je odustao.

'ZA NAS NE MARE' Obrovac, grad duhova: 'O nama se piše tek kad je neki skandal'

Na stranicama Doma zdravlja raspisan je novi natječaj, koji je otvoren do 11. lipnja. Kandidat koji će sklopiti ugovor s HZZO-om, osim završenog fakulteta, specijalizacije obiteljske medicine, položenog stručnog ispita i odobrenja za rad, mora imati i barem pet mjeseci radnog iskustva u struci. Treba dostaviti i potvrdu o nekažnjavanju, a u natječaju piše i kako kandidati 'mogu biti pozvani na testiranje, razgovor i/ili pisanu provjeru znanja, sposobnosti i vještina bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta'.

POTVRDILA POLICIJA 'Medicinska sestra' iz Obrovca završila na psihijatriji u Zadru

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

HZZO je, podsjećamo, dr. Jusupu otkazao ugovor jer ga je napustilo oko 900 pacijenata.  U Obrovcu, piše Zadarski, imaju još jednu ordinaciju, koja je pretrpana pacijentima, pa se o nekadašnjim pacijentima dr. Jusupa, najčešće starijim građanima, brinu liječnici iz okolnih mjesta.

Osim što traže liječnika i medicinsku sestru, Dom zdravlja ima problema i s potragom spremačice za ambulantu u Obrovcu. Natječaj za spremačicu koja bi trebala raditi kao zamjena također su ponavljali.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Zbog velike potražnje za liječnicima u zemlji, teško je da će netko poželjeti biti doktor baš u Obrovcu, i to baš u ordinaciji u kojoj je nekadašnji liječnik vrijeđao pacijente i čija je 'medicinska sestra', koja uopće nije bila medicinska sestra, završila na psihijatriji. Najteže je pacijentima, oni liječnika nemaju od 30. travnja kada je dr. Jusupu istekao ugovor.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Otkako se izgradila autocesta A1 Obrovac, grad smješten na Zrmanji 12 kilometara od njezina ušća, izgubio je na važnosti, a stanovnici kažu da ih se vlasti sjete samo kada bude neka afera.

 

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message