Obavijesti

News

Komentari 10

Krka se povlači: Na obali našli nasukanu štuku dugu metar

Krka se povlači: Na obali našli nasukanu štuku dugu metar
8

Riječ je o mužjaku koji je ostao zarobljen nakon povlačenja vode u korito, našli su je radnici koje je Ekološka udruga "Krka" Knin kroz projekt javnih radova angažirala na čišćenju obale

VIDEO

Vodostaj Krke u četvrtak utorak je iznosio 301 centimetar. Već dva dana puše bura i rijeka se povlači u korito, a poneka riba ostaje nasukana među naplavinom. U četvrtak je na obali tako pronađena štuka - kapitalac dug čak 105 centimetara i težak 12 kilograma.

Pronašli su je radnici koje je Ekološka udruga "Krka" Knin kroz projekt javnih radova angažirala na čišćenju obale.  

- Pronađena je nasukana u šiblju dolje kod vojarne. Riječ je o mužjaku koji je ostao zarobljen nakon povlačenja vode, a nejasno je da li je uginuo zato jer je ostao na suhom ili zato jer su ga dohvatile životinje. Najvjerojatnije se radi o vidri, što se da zaključiti po odgrizenim obrazima, škrgama i peraji - ispričao nam je Srečko Kmetič, predsjednik Ekološke udruge "Krka Knin".  

Predator kojeg zovu 'krokodilom bez nogu'

Štuka je predatorska vrsta, koja je prije deset ili 15 godina u Krku unesena iz dunavskog slijeva. U veljači su iz Nacionalnog parka "Krka" upozoravali kako štuka kao predator predstavlja opasnost za autohtone ribe,  za ovdašnjih 30 vrsta, među kojima je čak deset endema. Za štuku kažu da je "krokodil bez nogu", zbog čega je NP "Krka" 3. veljače započeo njeno uništavanje elektroagregatom , najprije na području Ćorića jezera/ Brljanskog jezera (uzvodno i nizvodno od ceste) i na području manastira Krka. Izlov štuke je Javna ustanova Nacionalni park Krka predvidjela u svom Godišnjem programu zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja za 2018., u sklopu aktivnosti zaštite i očuvanja biljnih i životinjskih svojti.

Štuka od 12 kilograma i 105 centimetara nije najveći ulov radnika koje je Ekološka udruga "Krka" angažirala preko javnih radova - krajem lipnja u blizini Atlagića mosta u Kninu iz Krke su izvadili i Antu Validžića, vozača koji je Renault Twingom probio ogradu i završio u rijeci. On je imao sreće i nije pao među zube vidrama - volonteri Ekološke udruge Krka Dajana Kulijer Komšić i Živko Ognjenović izvukli su ga živog iz tonućeg automobila. 

Spasio vozača koji je tonuo u Krki: 'Motkom sam vukao auto'
Spasio vozača koji je tonuo u Krki: 'Motkom sam vukao auto'
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa