News

Komentari 152

Krstičević izmijenio imovinsku karticu, ovo su sve promjene

Krstičević izmijenio imovinsku karticu, ovo su sve promjene

Ministar obrane je dva dana nakon što su mediji otkrili nepravilnosti u njegovim 'kvadraturama' predao ispravljenu karticu. Mijenjao je kvadraturu nekih stanova i dodavao nekretnine

Damir Krstičević je nakon izbijanja afere s neprijavljenom točnom vrijednosti kuće u Žaboriću predao ispravljenu i dopunjenu imovinsku karticu. Iz najnovijih promjena, unesenih 31. siječnja 2020. vidi se da je ispravljao površine i vrijednosti i drugih nekretnina, te da je dodavao neke pokretnine.

Portal Index.hr u srijedu je objavio da je ministar obrane u svojoj imovinskoj kartici unio umanjenu vrijednost kuće u Žaboriću kraj Šibenika, s obzirom na to koliko je plaćena. U kartici je kuća u vlasništvu njegove supruge procijenjena na nešto više od 80 tisuća eura, a prema kupoprodajnom ugovoru kupljena je za 160 tisuća eura.

Krstičević također nije naveo točnu kvadraturu, jer je upisao da vikendica ima površinu od 120 četvornih metara, no iz katastarskih podataka i zemljišnih knjiga proizlazi da se radi o 302 četvorna metra kuće i okućnice, što je 182 kvadrata više od upisanog.

Ovo su promjene unesene 31.12.2020.

 

Cijeli slučaj s Krstičevićevom imovinskom karticom u petak je komentirao i Andrej Plenković. Premijer je rekao kako ministar obrane nije ponudio ostavkujavlja N1

- Poznajući ga dobro i kao ministra, koji je napravio jako puno u svom resoru. Stavio je u središte hrvatskog vojnika i modernizaciju Hrvatske vojske. Sigurno da je osobno pogođen jer je vrlo emotivan. Mi ćemo  razgovarati i preko vikenda i vidjeti kako dalje - rekao je premijer. 

"Jako se loše osjećam"

- Ne da mi je neugodno, nego se jako loše osjećam. Jako se loše osjećam. Ok, ljudi rade svoj posao. Ali vjerujte mi, na ovaj način, uz ovaj dio biti ministar, sutra u perspektivi nekoj, ja kažem da će itekako razmislit, razmislit će puno puta, vjerujte mi da i ja razmišljam puno puta: pa što mi je trebalo? - rekao je u četvrtak Krstičević za Novu TV. 

Kaže kako nije oštetio državu, a objasnio je i zašto je u imovinsku karticu unio manju vrijednost nekretnine.

- Ja san odma 2015. godine, kad sam izabran u Hrvatski sabor, popunija imovinsku karticu i upisa san sve ono šta ja iman. Znači Žaborić sam ja upisa. Za mene kuća 30-40 godina, ja sam tako procijenija, procijenija sam u tom trenutku, to je to - rekao je. 

 

Najčitaniji članci