News

Komentari 212

Premijer: 'Krstičević je osobno pogođen, nije ponudio ostavku'

Premijer: 'Krstičević je osobno pogođen, nije ponudio ostavku'

Ministar obrane je u svojoj imovinskoj kartici unio umanjenu vrijednost kuće u Žaboriću kraj Šibenika, s obzirom na to koliko je plaćena. Nije naveo točnu kvadraturu

Premijer Andrej Plenković na press konferenciji sazvanoj povodom odluke Suda EU koji se proglasio nenadležnim za hrvatsko-slovenski arbitražni spor, komentirao je i aferu s kućom ministra obrane Damira Krstičevića, javlja N1

Nije ponudio ostavku, odgovorio je Plenković na novinarsko pitanje.

- Poznajući ga dobro i kao ministra, koji je napravio jako puno u svom resoru. Stavio je u središte hrvatskog vojnika i modernizaciju Hrvatske vojske. Sigurno da je osobno pogođen jer je vrlo emotivan. Mi ćemo  razgovarati i preko vikenda i vidjeti kako dalje - rekao je premijer. 

Podsjetimo, ministar obrane je u svojoj imovinskoj kartici unio umanjenu vrijednost kuće u Žaboriću kraj Šibenika, s obzirom na to koliko je plaćena. U kartici je kuća u vlasništvu njegove supruge procijenjena na nešto više od 80 tisuća eura, a prema kupoprodajnom ugovoru kupljena je za 160 tisuća eura.

Krstičević također nije naveo točnu kvadraturu jer je upisao da vikendica ima površinu od 120 četvornih metara, no iz katastarskih podataka i zemljišnih knjiga proizlazi da se radi o 302 četvorna metra kuće i okućnice, što je 182 kvadrata više od upisanog. Jučer je elektronskim putem podnio povjerenstvu novu imovinsku karticu, no potom ju je povukao jer mora još nešto ispraviti.

Najčitaniji članci