Obavijesti

News

Komentari 290

Krstičević je opet dao ostavku, u petak razgovor s Plenkijem

Krstičević je opet dao ostavku, u petak razgovor s Plenkijem
1

Ministar Krstičević je još u srpnju 2017., tijekom jakih požara u Dalmaciji, najavio svoju ostavku nakon kritika tadašnje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da je vojska trebala ranije otići na požarište

VIDEO

Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević podnio je ostavku preko TV prijenosa. Prije toga o tome nije obavijestio premijera Andreja Plenkovića koji je, saznajemo od sugovornika bliskih njemu, ostao šokiran Krstičevićevom ostavkom. U razgovoru sa sugovornicima iz HDZ-a može se također čuti kako ih je ministar Krstičević zaista sve iznenadio svojim postupkom.

- On je emotivac, reagira instinktivno. Njega je ova tragedija užasno pogodila, tresao se kada je čuo tu šokantnu i tužnu vijest o pogibelji dva mlada života. Ali, svejedno, nismo očekivali da će dati ostavku - rekao nam je sugovornik iz vrha HDZ-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Krstičević dao ostavku 

Pokretanje videa...

01:45

Oglasili su se i iz Vlade. 

- Vlada izražava najdublju sućut obiteljima dvojice pripadnika HRZ-a koji su izgubili živote nakon pada zrakoplova u mjestu Biljane Donje. Predsjednik Vlade i ministar Krstičević večeras su telefonski razgovarali te će se sutra sastati - kratko poručuju iz Vlade nakon što je Krstičević dao ostavku.

Dao ostavku i 2017. zbog požara 

Podsjetimo, ministar Krstičević je još u srpnju 2017., tijekom jakih požara u Dalmaciji, najavio svoju ostavku nakon kritika tadašnje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da je vojska trebala ranije otići na požarište.

Tragedija u zraku: Ovo je već druga teška nesreća ove godine
Tragedija u zraku: Ovo je već druga teška nesreća ove godine

- Tako je to. Ne moram ja biti ministar - rekao je tada Krstičević. I tada je na pitanje je li o svojoj ostavci obavijestio premijera ili predsjednicu odgovorio negativno te dodao da on sam donosi svoje odluke. 

Grabar Kitarović kasnije je rekla da ne prihvaća njegovu ostavku i da je on sjajan ministar. Njegovu ostavku tada nije prihvatio ni Plenković. 

Spekulacije o ostavci i u siječnju

O ostavci ministra Krstičevića se i u siječnju ove godine spekuliralo oko ostavke zbog toga što je u imovinskoj kartici naveo da njegova vikendica pokraj Šibenika vrijedi dvaput manje nego kad ju je kupio.

Plenković je tada novinarima rekao da Krstičević nije ponudio ostavku te da je vrlo emotivan i pogođen napisima. Premijer je tada napomenuo da je ministra dodatno potresla nesreća u Zlarinskom kanalu u kojem su tragično stradala dva pilota Kiowe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 290
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...