News

Komentari 374

Krstičević kuću prijavio na 83 tisuće eura, vrijedi duplo više

Krstičević kuću prijavio na 83 tisuće eura, vrijedi duplo više

Nakon što je cijeli niz HDZ-ovih ministara morao napustiti Vladu kad im se utvrdila nekonzistentnost imovinskih kartica i stvarne vrijednosti imovine, sličan propust otkriven je i ministru obrane Damiru Krstičeviću

Ministar obrane i potpredsjednik vlade Damir Krstičević u imovinskoj je kartici gotovo prepolovio vrijednost i površinu obiteljske vikendice u Žaboriću pored Šibenika, piše Index

Naime, Damir Krstičević je početkom 2016. godine, kad je popunjavao karticu, procijenio da nekretnina u Žaboriću vrijedi 638.400 kuna tj., prema tadašnjem tečaju, 83.333 eura. 

On, je piše Index, morao znati da upisuje krivu vrijednost jer je 12 godina ranije, 2004., kad je sa suprugom kupovao kuću, istu platio 160 tisuća eura. 

Sporna je i kvadratura kuće u Žaboriću. U imovinskoj kartici navedeno je da ima 120 kvadrata, a iz katastarskih podataka i zemljišnjih knjiga proizlazi da je Sanja Krstičević, ministrova supruga, vlasnica 302 metra kuće i okućnice, dakle 182 kvadrata više nego što je navedeno u imovinskoj kartici. 

Nakon što je zbog afere oko nekonzistentnosti stvarnog stanja i onog prikazanog u imovinskoj kartici 'pao' ministar Milan Kujundžić, bit će zanimljivo vidjeti što će u svoju obranu reći Damir Krstičević, kojeg je Andrej Plenković postavio za šefa svog izbornog stožera na predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u. 

'Ministar pun k'o brod' 

O imovinskoj kartici ministar Damira Krstičevića pisali smo 2016. godine. Tada je u njoj naveo kako su on i supruga vlasnici stana od 160 kvadrata u Zagrebu čija je tržišna vrijednost gotovo 1,6 milijuna kuna te stana od 111 kvadrata u vrijednosti od 927 tisuća kuna. Prijavio je i vikendicu od 120 kvadrata u Žaboriću koja glasi na suprugu, uz vrijednost od 638 tisuća kuna.

Za nekretnine i štednju od 385 tisuća eura Krstičević je naveo da su stečeni "kupnjom iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada". U rubrici  "drugi način stjecanja nekretnine/štednje" Krstičević navodi "Dar roditelja od prodaje poljoprivrednih proizvoda"

- Nekretnine koje posjedujem primarno sam stekao vlastitim radom. Naime, 16 godina sam bio u poduzetništvu. Tvrtka M San ostvaruje godišnji promet od oko 1,7 milijardi kuna. Kao menadžer dobivao sam bonuse na temelju ostvarenih rezultata, što je normalno u poslovnom svijetu. Što se tiče drugih izvora prihoda, naveo sam i dio koji sam kao sin jedinac dobio i od roditelja. Oni se bave poljoprivredom i imaju veliko zemljište s nasadima loze, nektarina, mandarina... Ako hoćete preciznije, kroz 15-ak godina dobio sam oko pet, šest tisuća eura - rekao je tada Krstičević.

Krstičević je vlasnik i građevinskog zemljišta u Zagrebu površine 868 metara kvadratnih u vrijednosti od gotovo 600 tisuća kuna te garažu od 75 tisuća kuna. Vozio se u WV Golfu starom sedam godina, a imao je i 63 dionice HT-a pojedinačne vrijednosti 139 kuna.

Najčitaniji članci