Obavijesti

News

Komentari 8

Krstičevića pitali o Brkiću: Ja samo vjerujem hrvatskoj državi

Krstičevića pitali o Brkiću: Ja samo vjerujem hrvatskoj državi
1

Na komentar o preuzimanju odgovornost, Krstičevića su pitali o Brkićevoj, na što je rekao da je danas Dan neovisnosti. Na novo pitanje vjeruje li njemu, rekao je da samo vjeruje i služi hrvatskoj državi

VIDEO

Ministar obrane Damir Krstičević je Istaknuo je kao zadaću i očuvanje identiteta hrvatske države, a na zamolbu novinara osvrnuo se na druga aktualna pitanja, izbore u BiH i aferu SMS.

Kad je riječ o mogućim propustima u sigurnosnom sustavu, rekao je da "kao sustav reagiraju" te da "svaki treba raditi svoj posao i preuzimati odgovornost, treba znati tko je odgovoran u državi i taj treba preuzeti odgovornost", prenosi N1.

Upitan vidi li odgovornost Milijana Brkića, odgovorio je: "Danas je Dan neovisnosti. Mislim da je najvažnije da smo dobili državu, ogromnom žrtvom i velikom zahvalnošću puno ljudi". "Za današnji Dan neovisnosti fokusiran sam na Dan neovisnosti", istaknuo je Krstičević.

Google u hrvatskim bojama, čestitali nam Dan neovisnosti
Google u hrvatskim bojama, čestitali nam Dan neovisnosti

Vjerujete li Brkiću - inzistirali su novinari, a Krstičević poručio: "Ja samo vjerujem i služim hrvatskoj državi".

A služi li Brkić, nastavili su novinari, a on zaključio: "Svatko ima ime i prezime i što se tiče kolege Brkića - on je Milijan Brkić i pitajte njega. Što se tiče mene osobno, ja sam fokusiran na sustav sigurnosti i obrane".

Zamoljen da komentira kritičke tonove s mise u Mariji Bistrici, rekao je da je jučer bio na hodočašću vojske i slušao misu, ali da ne želi komentirati nešto za što nije odgovoran.

"Uvijek krećem od sebe - kad je rat počeo, javio sam se kao i drugi branitelji, sudjelovao sam cijelo vrijeme, branio Hrvatsku, rat je završio, pobijedili smo, brutalna velikosrpska agresija je izvršena na Hrvatsku, nakon rata otišao sam van, 2000. znate da sam potpisao pismo protiv kriminalizacije Domovinskog rata", pobrojao je Krstičevć.

"Ovo je slobodna zemlja, svi imaju mogućnost da izraze mišljenje i svatko treba krenuti od sebe", istaknuo je.

'To je bio dan ponosa. A mladi sad idu iz zemlje u bolji život'
'To je bio dan ponosa. A  mladi sad idu iz zemlje u bolji život'

Osvrćući se na izbore u BiH, rekao je kako je zasad još riječ o neslužbenim rezultatima, a kad budu konačni, rekao je, vjerujem da će ljudi koji su odgovorni za to dati komentar. Dodao je i da mu je, kao čovjeku, žao što se to tako dogodilo.

Sigurno da nije dobro za odnose ako većinski narod bira hrvatskog člana Predsjedništva BiH, smatra potpredsjednik Vlade.

Komplicirani ustroj BiH podrazumijeva koaliranje na državnoj razini u bilo kojem slučaju ishoda izbora a u Federaciji BiH vlast je moguće uspostaviti isključivo temeljem proporcionalne zastupljenosti Bošnjaka i Hrvata u tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.