Početkom sedamdesetih godina, organizirali su se izleti na kolinje. Izletnici su posluženi domaćim specijalitetima od kolinja - češnjovkama, krvavicama i pogačama od čvaraka. Štošta se od tih vremena promijenilo
NARODNI OBIČAJI
PLUS+
Krv, mast i kobasice: Nekoć su iz Zagreba na kolinje ili u 'mesara' išle i turističke karavane...
Čitanje članka:
5
min
Zagrebačka Astra u subotu starta svojim novim jesenskim programom vikenda, čija je osnovna atrakcija - kolinje. U suradnji sa ZET-om, koji je obećao najkomfornije autobuse, i poludnevni subotnji izlet, 11. listopada počinje u 17 sati na Trgu Marka Oreškovića, odakle je polazak u pravo zagorsko kolinje ili u ‘mesare’, pa će pored prisustvovanja klanju ‘pajceka’ izletnici u glavnoj restauraciji biti posluženi domaćim specijalitetima od kolinja - ‘lokotima’ (kuhani svinjski hrbat) sa zeljem i repom, češnjovkama, krvavicama i pogačama od čvaraka. Poslije kolinjske večere održat će se veselica...
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku