Obavijesti

News

Komentari 20

Krvava pljačka banke: "Nismo krivi za ubojstvo zaštitara..."

Krvava pljačka banke: "Nismo krivi za ubojstvo zaštitara..."
4

Aleksandar Todorović je 22. prosinca 2010., nešto iza osam sati ušao u banku i zaprijetio djelatnicima. Zaštitar ga je zaskočio s leđa. Todorović ga je upucao

VIDEO

Aleksandar Todorović (33) i Željko Jeleč (49) odbacili su tvrdnje optužbe da su isplanirali pljačku poslovnice Volksbanke u Aveniji Dubrava u Zagrebu 22. prosinca 2010. kada je ubijen zaštitar Sokol Marića Damir Klapšec (49).

- Damire, pusti me ubit ću te - riječi su što ih je, prema optužnici, Todorović uputio Klapšecu nekoliko trenutaka prije nego je zapucao prema njemu odlučan da se domogne novca. Jeleča pak terete da je Todorovića naoružao i poslao u banku da ukrade novac kako bi mu vratio 200 kuna duga.

Todorović je 22. prosinca 2010., nešto iza osam sati ušao u banku i zaprijetio djelatnicima. Zaštitar ga je zaskočio s leđa. Uslijedilo je naguravanje u kojem je Todorović pogodio Klapšeca najprije u nogu, da bi mu zatim, dok se ovaj ranjen oslonio na zid ispalio smrtonosni hitac u srce. Odmah potom pred jednog bankara stavio je torbu i naredio mu da ju napuni novcem. Uspio je ukrasti nešto manje od 180.000 kuna. Vratio je Jeleču dug i pištolj, a ostatak novca vjerojatno je potrošio.

- Jedini dokaz protiv mog klijenta su zapisnici o prepoznavanju. Iz njih proizlazi da ga svjedoci nisu prepoznali s velikim stupnjem vjerojatnosti, a osim toga prepoznavanje je obavljeno s velikim vremenskim odmakom od samog događaja. Zato smatramo kako te dokaze uopće ne bi trebali uzeti u obzir - objasnio je Todorovićev odvjetnik Neven Gotal.

On će pokušati uvjeriti sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu da se ne radi o teškom ubojstvu i razbojništvu već o teškom obliku razbojništva u kojem je uporabljeno vatreno oružje. Iako je Todorović nakon uhićenja identificirao Jeleča kao supočinitelja, Jelečeva obrana uvjerena je da će dokazati nezakonitost njegovog iskaza.

U rujnu će biti pregledana snimka video-nadzora iz Volksbanke te će svjedočiti bankari koji su tijekom pljačke bili u poslovnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...