Obavijesti

News

Komentari 156

Krvavi splitski đir: Nema dana bez pucnjave i obračuna...

Ovakav način obračunavanja podsjeća na onaj od prije 15-ak godina koji je vladao splitskim područjem. U posljednjih nekoliko godina kao da se situacija na splitskim ulicama ponavlja...

VIDEO

Mladić je ležao na cesti u lokvi krvi. Propucanih nogu. U tom trenutku naišao je muškarac koji je nazavao Hitnu pomoć, opisao nam je naš sugovornik.

U pucnjavi koja ima sve elemente “sačekuše” u mjestu Sirinje nadomak Splita u subotu oko 18.30 sati netko je propucao 33-godišnjaka, poznatog po osvojenoj tituli Mistera turizma Dalmacije iz 2005. godine, a kasnije zbog pokušaja ubojstva Ridvana K. zvanog Bebek u gostionici u Tugarama. Zbog toga je bio osuđen na četiri i pol godine zatvorske kazne. Bivši Mister turizma pretukao je Bebeka, koji ga je u alkoholiziranom stanju navodno pratio po lokalu Centar u Srinjinama i nije ga puštao na miru.

Subotnja pucnjava odvila se doslovno na cesti nedaleko od kafića Maleni, na samom ulazu u mjesto iz smjera Splita. Već se sputio mrkli mrak. Odjednom se čulo nekoliko ispaljenih hitaca. U svaku nogu muškarac je dobio po tri metka prije nego što se dovukao do svojeg crnog BMW-a. Pretrpio je i lakše ozljede lica. Kako je teže ranjen samo u noge, muškarac nije ni u jednom trenutku bio u životnoj opasnosti nego samo u strašnim bolovima. Hitna pomoć prevezla ga je u KBC Split, gdje mu je pružena liječnička pomoć, a na teren su izašli policajci i dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika, koji su tamo satima obavljali očevid.

- Vidio sam nekog čovjeka u kapuljači kako trči cestom prema šumi. Odmah iza njega je bio čovjek na cesti. Ležao je, a malo ispred bio je parkiran crni BMW - kaže nam jedan od očevidaca. Ubrzo se pročulo kako je muškarac dan prije pucnjave inicirao fizički obračun u Splitu te da su ga propucali kao znak upozorenja. Prolaznici koji su vidjeli mjesto događaja opisuju ga kao scenu iz serijala “CSI” - ogromna lokva krvi s čahurama na tlu.

Ovakav način obračunavanja podsjeća na onaj od prije 15-ak godina koji je vladao splitskim područjem. U posljednjih nekoliko godina kao da se situacija na splitskim ulicama ponavlja. Posljednja doista “vatrena” bila je 2010. godina. Kristijan Kiki Stojanović optužen je za ubojstvo Ive Stipetića te zbog pucanja u automobil u kojem se nalazio Leo Paurević, bivši specijalac i redar u noćnim klubovima. Iz 2013. godine poznat je slučaj u kojem je, također iz upozorenja, u noge upucan Dejan Martedić, blizak prijatelj Kristijana Stojanovića.

- Najvažnije je prijašnje iskustvo življenja u određenom društvu i način na koji ono utječe na odluku pojedinca za ili protiv nasilja. Ako oni koji pristaju uz nasilje imaju iskustvo da je fizički napad nešto za što se mogu izvući pred zakonom ili izbjeći posljedice, tad je njihova sklonost nasilju dodatno potkrijepljena iskustvom i društvenim okolnostima - objašnjava nam sociolog Renato Matić.

Dodaje kako ovakvi slučajevi kratkotrajno podižu buru u javnosti, ali se ništa značajno ne promijeni. I tako se svaki novi slučaj godinama ponavlja prema istom obrascu.     

Upucali ga 10 puta pa bacili u bunar

Početkom godine u Vrsinama je nađen 20-godišnjak kojeg su kriminalci prvo deset puta upucali i onda bacili u bunar dubok tri metra. Preživio je zahvaljujući prolazniku koji ga je čuo kako viče i pozvao policiju.     

Mladog torcidaša izbo je u kafiću

Ivan Mate Blažević (23), pripadnik Torcide, ubijen je u kolovozu ove godine u predgrađu Splita. Izbo ga je nožem u kafiću u Stobreču Nikola Gusić Janjić (24). Nakon ubojstva bježao je 40 dana od policije     

Muškarca našli mrtvog u grmlju

U kolovozu ove godine turisti su našli mrtvog muškarca srednjih godina kraj Makarske. Ležao je 50-ak metara od svetišta Majke Božje Lurdske. Imao je teške ozljede, za koje policija još istražuje kako su nastale.     

Prebili mladića i ostavili ga na ulici

Prije dva mjeseca policija je našla mladića skoro nasmrt prebijenog i ostavljenog da umre u Parićevoj ulici u Splitu. Iako nije otkiveno tko je to učinio, radilo se o nekoliko pojedinaca koji su mladiću nanijeli teške ozljede.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 156

VIDEO

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'
TRAGEDIJA KRAJ ZAGREBA

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'

Oko 12 sati u Rugvičkoj ulici dijete je smrtno stradalo u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao kamion. U tijeku je očevid, kratko je objavila zagrebačka policija. Neslužbeno doznajemo da se radi o curici

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje
UPOZORENJE DHMZ-A

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje

SAMOBOR - Olujni vjetar slomio je dreveće koje je palo na cestu kod Samobora i otežala promet. - Stabla su pala na ulazu u Samobor, odnosno izlaz Bobovica sa autoceste ispred Bregane - rekao nam je čitatelj. Velika promjena vremena s jakom kišom i olujnim vjetrom već je u ponedjeljak poslijepodne i navečer stigla u neke krajeve naše zemlje. Za središnji i istočni dio Hrvatske oglašen je narančasti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena. Za ostatak zemlje oglašen je žuti meteoalarm zbog grmljavine. U nekim mjestima nema struje.
FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'
LED VELIČINE ORAHA

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'

Čitatelj nam je poslao fotografije nevremena koje je pogodilo Unčane u općini Dvor u ponedjeljak poslijepodne. DHMZ je poslao posebno upozorenje za dvije regije u utorak