Obavijesti

News

Komentari 24

Krvavi zločin i dalje potresa zemlju, tijelo nikada nisu našli

Rumunjka Elodia Ghinescu nestala je prije gotovo 11 godina. Nikada je nisu našli. Njezin je muž mislio ako nema tijela, nema ni zločina. No dokazano je da je ubio ženu i dobio je skoro 16 godina zatvora

VIDEO

Bivši policajac iz Rumunjske Cristian Cioacă  je prije četiri godine osuđen na gotovo 16 godina zatvora zbog ubojstva supruge, odvjetnice Elodije Ghinescu. Ona je nestala prije gotovo 11 godina i nikada nije pronađena. Cristian je u zatvoru već pet godina i odslužio je trećinu kazne. On je kao i Zoran Marjanović koji je osumnjičen za ubojstvo pjevačice i supruge Jelene Marjanović Krsmanović, sam prijavio policiji nestanak svoje žene. 

Cioacă je nestanak žene prijavio 5. rujna 2007. godine, tjedan dana nakon 29. kolovoza - dana kada je Elodia posljednji put viđena živa. Pitanje je da li bi i tada prijavio no Elodijin šef se počeo raspitivati gdje je jer je trebao šifru za ulazak u njezin poslovni mail. Nakon prijave počela je velika potraga za odvjetnicom koja je trajala mjesecima. Žena dosad nije pronađena.

Mjesec dana nakon nestanka odvjetnice u šumi u blizini grada Brașov pronađeni su prljava policijska uniforma, nekoliko fotografija Elodije, bočica parfema, rukavice na kojima je nađen DNK Cioacăe, ali i tragovi krvi, za koje je utvrđeno da su Elodijini.

Cioacă je pak cijelo vrijeme tvrdio da je njegova žena živa. Prema zakonu, nakon četiri godine njezina je obitelj podnijela zahtjev da ju se proglasi mrtvom. Tada je počela prava istraga ubojstva.

Istražitelji su utvrdili da je Elodia ubijena u njihovoj spavaćoj sobi i da je zid bojan jer su na njemu bile mrlje krvi. Utvrđeno je da u kući nedostaju nož, dva ručnika, putna torba i zavjesa za tuširanje.

Cioacă je uhićen 2012. godine, a optužen je da je ženu ubio zbog ljubomore nakon što je našao njezinu prepisku s ljubavnikom. Poslije svađe, suprugu je izudarao po glavi i tijelu i zadao joj smrtonosne ozljede.

Tijelo je, utvrđeno je, odnio u kadu i zamotao ga u zavjesu od kade. Tijelo je odvezao i negdje ga sakrio. Mislio je da ako nema tijela, nema ni zločina. No prvo je osuđen na 22 godine, a onda mu je kazna smanjena na 15 godina i osam mjeseci zatvora. Presuđeno je i da mora platiti 250.000 eura obitelji ubijene i 130.000 eura svojem sinu koji je ostao bez oba roditelja i brigu o njemu su preuzeli baka i djed. Cioacă cijelo vrijeme tvrdi da je Elodia živa i da je u Dominikanskoj Republici.

Iako je od ubojstva prošlo gotovo 11 godina, mediji u Rumunjskoj slučaj i dalje prate. Pišu da Cioacău u zatvoru poštuju, da je izgubio stan u kojem je ubio ženu. Neki vjeruju da je nevin pa su osnovali klub podrške, piše Blic. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"