Obavijesti

News

Komentari 19

Krvnik iz Škabrnje Tadić iz Australije je pobjegao u Srbiju

Krvnik iz Škabrnje Tadić iz Australije je pobjegao u Srbiju
1

Tadića sumnjiče da je je 18.11.1991. godine kao zapovjednik tzv. Dobrovoljačkog voda, sastavljenog od dobrovoljaca iz Srbije i BiH te drugim paravojnim skupinama u zoru krenuo napasti Škabrnju

VIDEO

Nakon što su prije nekoliko dana zakucali na vrata obiteljske kuće Zorana Tadića (59) u predgrađu Sydneya, australski policajci vratili su se u bazu neobavljena posla. Ispostavilo se da je krvnik iz Škabrnje, kojeg zadarska policija tereti da je 1991. sudjelovao u egzekuciji 43 civila i branitelja, pobjegao u Srbiju, što je proteklih dana potvrdio i Savo Štrbac, kontroverzni predsjednik dokumentacijskog centra Veritas, javlja Večernji.

- Poučen onim što se dogodilo Draganu Vasiljkoviću, Tadić je pobjegao u Srbiju. On je ovdje rođen, ima srpsko državljanstvo i u Srbiji se osjeća sigurno - kazao je Štrbac. 

Krvnik iz Škabrnje: Tadić se u Australiji zaposlio kod Hrvata?
Krvnik iz Škabrnje: Tadić se u Australiji zaposlio kod Hrvata?

Podsjetimo, tada 32-godišnjak, izravno je odgovoran za mučenja, zlostavljanja i ubijanje 43 Škabrnjana, u čijim je ubojstvima uz svoje dobrovoljce i sam sudjelovao. Šešeljevac Zoran Tadić, porijeklom iz srbijanske Loznice od 1992. godine živi u Sydneyu u Australiji. Od 43 ubijene žrtve, 30 su bili civili, a 13 hrvatski branitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Policija je izvijestila da je zbog “dobro odrađenog posla” Tadić dobio kuću prognanih Hrvata u Benkovcu, a postavljen je na mjesto načelnika državne sigurnosti Teritorijalne obrane Benkovac. Sredinom 1992. godine vlasti ga premještaju u Beograd, a zatim i u Australiju čije državljanstvo ima.

Poticao zvjerstva: Krvnik iz Škabrnje skriva se u Australiji
Poticao zvjerstva: Krvnik iz Škabrnje skriva se u Australiji

Tadića sumnjiče da je je 18.11.1991. godine kao zapovjednik tzv. Dobrovoljačkog voda, sastavljenog od dobrovoljaca iz Srbije i BiH te drugim paravojnim skupinama u zoru krenuo napasti Škabrnju. Nakon što su slomili otpor i uništili kuće, staje i crkve, Tadić je među prvima i praćen tenkovima krenuo u Ambar, a potom prema centru sela. Nasilno je iz skloništa izvlačio civile, mahom ženu, djecu i stare ljude. Prijetili su im oružjem, vrijeđali ih i fizički zlostavljali. U 30 civila pucali su iz neposredne blizine. Djeda i baku Zorana Ražova (54) bodljikavom su žicom zavezali za konjsku zapregu i vukli ih dvorištem. Potom su ih ubili. Zoran ih je nakon 11 dana identificirao na razmjeni na Musapstanu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1