News

Komentari 13

"Ksenofobični referendum protiv onih koji su drugačiji"

"Ksenofobični referendum protiv onih koji su drugačiji"

U ime Kluba nacionalnih manjina u svojoj je slobodnoj raspravi u Saboru izrazio ogorčenje i prosvjed prema inicijativi koja će uskoro prikupljati potpise za smanjivanje prava nacionalnih manjina

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i predstavnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin nazvao je u četvrtak referendumsku inicijativu "Narod odlučuje" o izmjeni izbornog sustava "ksenofobičnošću i otporom prema svima koji ne zadovoljavaju nacionalni standard i koji su drugačiji", te poručio kako s velikim zadovoljstvom sluša da su "svi koji politički zdravo i humanistički misle protiv tog referenduma".

U ime Kluba nacionalnih manjina u svojoj je slobodnoj raspravi u Saboru izrazio ogorčenje i prosvjed prema inicijativi koja će uskoro prikupljati potpise za smanjivanje prava nacionalnih manjina.

"Želim se zahvaliti svima koji su već govorili protiv i zauzeli distancu prema takvoj inicijativi te izrazili zabrinutost zbog oduzimanja prava nacionalnih manjina", rekao je Radin.

Radi se, smatra, o konfuznom referendumu, kojim bi se manjinama oduzelo pravo da odlučuju o Vladi i proračunu. "To znači da bi u Saboru bili zastupnici prve i druge ili treće kategorije", zaključio je Radin.

Najčitaniji članci