Obavijesti

News

Komentari 21

Kujundžić i Prgomet zajedno za HDZ: Nećemo dijeliti fotelje

Kujundžić i Prgomet zajedno za HDZ: Nećemo dijeliti fotelje
3

Pozvali su Karamarka i Miloševića da im se pridruže u zajedničkoj kandidaturi dok Darka Milinovića nisu pozvali jer je on, kako kažu, isti kao i Jadranka Kosor

VIDEO

Milan Kujundžić i Drago Prgomet objavili su svoju zajedničku kandidaturu za predsjednika HDZ-a. Naglasili su kako imaju iste vrijednosti te da još nisu odlučili na čije će ime službeno glasiti kandidatura. To će objaviti 5. svibnja kada je posljednji dan za predaju kandidatura, a o tom će odlučiti njihov tim suradnika. Pozvali su Tomislava Karamarka i Domagoja Ivana Miloševića da im se pridruže u zajedničkoj kandidaturi dok Darka Milinovića nisu pozvali jer je on, kako kažu, isti kao i Jadranka Kosor. Ipak, istaknuli su kako ne postoji mogućnost da jedan od njih na kraju ne bude kandidat.

- Ovdje se ne dijele fotelje. Bitka za HDZ je i bitka za Hrvatsku. Ako HDZ sad ne dobije nove ljude postat će minorna stranka, a upravo to želi Kukuriku koalicija, rekao je Kujundžić. 

Kujundžić i Prgomet su uvjereni u svoju pobjedu i tvrde da oko 1500 do 1700 delegata HDZ-a želi novi HDZ koji njih dvojica predstavljaju. Što se tiče suđenja HDZ-u oni smatraju da stranka ne može biti kriva već pojedinci. 

- Neće nitko HDZ nazivati strankom opasnih nakana i zločinačkom udrugom. Neka se procesuiraju pojedinci jer kriminal nema obilježja stranaka, rekao je Kujundžić i dodao da se moraju procesuirati svi kriminalci iz svih stranaka. Na novinarsko pitanje o tome je li Jadranka Kosor znala da je novac za njezinu predsjedničku kampanju došao iz crnih fondova, Kujundžić je rekao kako to treba pitati nju, ali da je jednako loše i da nije znala jer je bila u samom vrhu stranke.

Podršku Kujundžiću i Prgometu dala je i Jadranka Cigelj, bivša članica HDZ-a koja su prije nekoliko godina izbacili iz stranke zbog sukoba s Jadrankom Kosor. Na novinarsko pitanje hoće li ona i drugi izbačeni članovi ponovno ući u HDZ ako Kujundžić i Prgomet pobijede, odgovorila je sama Jadranka Cigelj.

 - Neću biti članica niti jedne stranke, a došla sam ovdje dati podršku, rekla je Cigelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.