News

Komentari 317

Kujundžićeva žena kupila kuću, ne žele otkriti otkud im novac

Kujundžićeva žena kupila kuću, ne žele otkriti otkud im novac

Milan Kujundžić ponudio je neka objašnjena, ali podaci iz njegove imovinske kartice govore da nešto ne štima, što potvrđuje i činjenica da ništa u njoj nije mijenjao, piše Telegram

Obitelj ministra zdravstva, Milana Kujundžića, krajem prošle godine kupila je još jednu kuću u Zagrebu, no kako je istražio Telegram, ovaj je slučaj problematičan u nekoliko segmenata.

Iz imovinske kartice nisu vidljiva sredstva iz kojih je obitelj Kujundžić mogla isplatiti ovu nekretninu do kraja. Kuća s okućnicom nalazi se u Maksimiru, ukupne je površine 288 četvornih metara, a vlasnica je Kujundžićeva supruga Tatjana Kujundžić i platila ju je 1,462.500 kuna.

Ministar je u razgovoru za Telegram rekao kako je od nekoga posudio 300.000 kuna no iznos te pozajmice nije upisao u karticu niti je otkrio kod koga se zadužio. Nadalje, za ostatak iznosa – 412.500 kuna tvrdi da je podmiren iz štednje, no to se ne poklapa s podacima koje je dostavio Povjerenstvu za sukob interesa.

Telegram donosi da je Tatjana Kujundžić krajem prošle godine kupila kuću za 1,462.500 kuna. U studenome prošle godine u PBZ-u je podigla kredit u iznosu 750.000 kuna. No, tim kreditom pokriveno je samo pola cijene koju je gospođa platila; do punog iznosa nedostaje 712.500 kuna. 

Kujundžić tvrdi da je 300.000 kuna posudio od prijatelja, ali i dalje nedostaje 412.500 kuna.

Osim toga, u ministrovoj imovinskoj kartici stoji kako supruga i on imaju 275.000 kuna ušteđevine. Taj iznos je i dalje u kartici, pa je nejasan Kujundžićev odgovor da je dio cijene isplaćen iz ušteđevine. 

Kujundžić nije u imovinsku karticu upisao posudbu, iako je morao.

Najčitaniji članci