Obavijesti

News

Komentari 74

Kuščević je osobno od vijećnika tražio prenamjenu štale u vilu?

Kuščević je osobno od vijećnika tražio prenamjenu štale u vilu?

Tri digitalne ortofoto karte objavljene na Katastar.hr od 2011-2018 pokazuju da je u tom velikom šumovitom području ponad Nerežišća Kuščevićeva parcela od desetine njih jedina profitirala...

VIDEO

U arhivi Nerežišća, prema pisanju Večernjeg Lista, postoje za ministra kompromitirajući zapisi, a na snimkama objavljenim na Katastar.hr-u, Google Earthu i Google Streetu stoje prenamjene dviju čestica ministra uprave Lovre Kuščevića. Navode kako katastarske snimke i Google Earth pogled na taj dio Nerežišća jasno ukazuju na dvije ekscesne intervencije u šumovitom predjelu Nerežišća, obje na Kuščevićevim parcelama, na kojima je 'štala' postala kuća u 'šumi' pa na kamenitom 'pašnjaku', dok je drugi 'pašnjak' prenamijenjen u zemljište za tri vile.

Podsjetimo, tri luksuzne vile grade se na 'pašnjaku' koji je Kuščevićeva supruga kupila u tri navrata za 60.000 kuna, pola je te površine nakon općinske prenamjene preprodala za 1,4 milijuna kuna. 

Kupio pašnjake za 60.000 kn, prodao ih za 1,4 milijuna kuna
Kupio pašnjake za 60.000 kn, prodao ih za 1,4 milijuna kuna

Njegova supruga Zorana je prije više od 10 godina iznimno jeftino kupovala zemljišta u njegovim rodnim Nerežišćima dok je suprug Lovro bio načelnik te općine. Ukupno je za kupnju 4519 četvornih metara potrošila ukupno tek 60.000 kuna. Jedan pašnjak je platila zanemarivih 10.000 kuna. Sad je manje od pola tog zemljišta prodala za 1,5 milijuna kuna, a još joj je ostalo građevinsko zemljište vrijedno 1,3 milijuna kuna.

Pokretanje videa...

01:14

Općina Nerežišća mijenjala je dva puta prostorni plan u zadnjih osam godina. Oba puta načelnik je bio Kuščević. Iako karte sugeriraju da je suprugino zemljište prenamijenjeno 2015. godine, sadašnji načelnik Svemir Obilinović kaže da se to dogodilo 2011. godine.

Lovro je muljao: Niže afere, ali premijer Plenković ga ipak štiti
Lovro je muljao: Niže afere, ali premijer Plenković ga ipak štiti

Na internetskoj stranici općine Nerežišća novinari Večernjeg Lista nalaze zapisnike sa sjednica Općinskog vijeća iz kojih proizlazi da je Kuščević dvije godine nakon što se izuzeo, od kolovoza 2013. redovito obrazlagao prijedlog II. izmjena Prostornog plana, govoreći tada, što i sadašnji načelnik općine Obilinović, o značajnim razvojnim mogućnostima koje im donose izmjene plana. Bio je i na 13. sjednici Općinskog vijeća održanoj 10. prosinca 2015. Navodno je osobno od vijećnika tražio da se omogući prenamjena štala u stambene objekte na udaljenosti 200 metara od građevne zone.

Osmero vijećnika jednoglasno je usvojilo i taj 'ispravak' koji je Kuščeviću omogućio da 'kokošinjac' u kojem je sugerirao da je držao perad i kuniće, prenamijeni u kuću, u koju se seli ljeti kako bi na zemljištu ispod tog svoju vilu s bazenom iznajmljivao turistima za 16.000 kuna tjedno.

Tri digitalne ortofoto karte objavljene na Katastar.hr od 2011-2018 pokazuju da je u tom velikom šumovitom području ponad Nerežišća ta parcela od desetine njih jedina profitirala. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa