Obavijesti

Promo sadržaj

Kvalitetna prehrana temelj je za dobro zdravlje i energiju

Kvalitetna prehrana temelj je za dobro zdravlje i energiju
7

Japanski poduzetnik Jiro Kambe, vlasnik Kali tuna d.o.o., najstarije i najveće firme za dohranu tuna u Hrvatskoj te branda jadranske tune ToroCro Moguro pod kojim se prodaje u Japanu. Zapošljava ljude, brine o okolišu i širi se na tržištima

Vrlo brzo nakon osnutka još 1996. godine Kali tuna postaje poznata među distributerima u Japanu?

Da, kao pioniri uzgoja plavoperajne tune na Mediteranu, u prirodnom okruženju mora, u Zadarskom arhipelagu, kako živi divlja tuna, uzgaja se i Kali Tuna čiji uzgojni ciklus traje do 30 mjeseci. Pažljivom prehranom utječe se na na visoku kvalitetu, boju i masnoću tkiva, što je u Japanu iznimno cijenjeno. Neki konzumenti preferiraju masne dijelove, dok drugi uživaju mršavije crvene dijelove. Naša je misija i dužnost udovoljiti svim zahtjevima kupaca i brinuti o čak i najmanjim potrebama kupaca.

Mnogi Japanci dožive stotu u zdravlju i sreći, a prema statistikama, jedan od razloga tome je ishrana u kojoj dominira riba?

Jedemo puno ribe koja nije tretirana kemikalijama ali i najčešće prijesna, kao sashimi, koji je odličan za zdravlje i energiju. Proizvod Kali tune ima fini i nježni okus koji se topi u ustima i zato je u prehrani mnogih Japanaca, ali i u Hrvatskoj i dalje kroz Europu i globalno rastu navike češće konzumacije ribe.

Vaš brand ToroCro Maguro razvijen je baš u Kalima?

Gledajući na karti svijeta, gdje uzgojiti najbolju tunu, Kali i okolica su se istaknuli. Ljudi ovdje imaju dugo iskustvo u ribolovnoj industriji, vrijedni su i pristupaju svom poslu sa strašću. Zajedno smo razvili proizvode pod nazivom ToroCro Maguro. Toro je potrbušina, najmasniji dio, Cro prikazuje porijeklo, a Maguro je tuna na japanskom. Iskorak je napravljen i u samoj proizvodnji jer se novi proizvodi ribe režu i proizvode u hladnom lancu na -60 ° C, čime zadržavaju sve izvorne vitamine, minerale i kvalitetu. Tuna je izmedju ostalog i bogata Omega 3 masnim kiselinama. Ove dragocjene masnoće štite srce i krvne žile, snižavaju kolesterol i pomažu kod prevencije i liječenja raznih bolesti.

''Croatian success'' je krilatica istaknuta na brodu u vašoj floti i logu?

Ponosni smo na naš prvi brod, ali i na uspjehe koje zajedno postižemo. Dobitnici smo mnogih nagrada za kvalitetu, među kojima bi istaknuo svjetski priznati Superior Taste Award. Od mogućih 100 bodova za teksturu, izgled, okus i miris, tuna Kali Tune je 2016-e i 2019-e godine dobila preko 90 bodova i prestižni međunarodni certifikat izvrsnosti s tri zlatne zvjezdice. 

Znači ekološki pristup uzgoju, a što je sa reprodukcijom tune i ribe općenito?

Jedan od naših najznačajnijih poduhvata u tom smislu je projekt mogućnosti mrijesta tune u kaveznom uzgoju, koji provodimo u vezi zatvaranja ''punog ciklusa'' reprodukcije tune u uvjetima uzgoja ali i u moru općenito.

Surađujete i sa mnogim restoranima u Hrvatskoj ali i šire?

Naši su proizvodi namirnice svjetski poznatog Nobu lanca restorana, čiji je suvlasnik i Robert de Niro. Mnogi poznati svjetski chefovi su već posjetili Kali i uvjerili se i sami u kvalitetu proizvoda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura