News

Komentari 147

Kvar? 'Ubojica tenkova' sletio je na njivu i čekao mehaničare

Kvar? 'Ubojica tenkova' sletio je na njivu i čekao mehaničare

SAD su Hrvatskoj lani donirale16 helikoptera OH-58D Kiowa Warrior. Vrijede oko 1,7 milijardi kuna, a kako je riječ o donaciji SAD-a, Hrvatsku će kroz još tri godine stajati oko 200 milijuna kuna

Na izlazu iz Stankovaca, oko 11 sati, vidio sam vojni helikopter, novi Kiowa, kako stoji na njivi. Ondje su bili mehaničari i popravljali nešto na repu - kratko je u subotu rekao čitatelj koji je snimio fotografije.

POGLEDAJTE VIDEO:

U Ministarstvu obrane Republike Hrvatske u subotu se nakon više poziva tijekom dana nitko nije javljao na telefon, no u policijskoj upravi zadarskoj kažu kako su po pozivu izašli na teren. 

- Bio je neki lakši kvar u pitanju, a djelatnici MORH-a su nas pozvali i zatražili našu eventualnu pomoć koja nije bila potrebna - kazao je voditelj smjene u Operativno komunikacijskom centru. Pitali smo zna li o kakvom je kvaru riječ.

- Kvar? Mi nismo kvalificirani i ne znamo je li uopće bio kvar, no bile su neke poteškoće. Bili smo tamo, ništa se nije dogodilo - nastavio je voditelj smjene i zamolio da sva druga pitanja proslijedimo nadležnima u MORH-u.

SAD su Hrvatskoj lani donirale 16 helikoptera OH-58D Kiowa Warrior. Vrijede oko 1,7 milijardi kuna, a kako je riječ o donaciji SAD-a, Hrvatsku će kroz još tri godine stajati oko 200 milijuna kuna.

Najčitaniji članci