Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
29 komentara

Lalovac: U planu reformi još nije odlučeno gdje će se rezati

Ministar financija Boris Lalovac komentirao je plan reformi koji se u ponedjeljak šalje za Bruxelles te kazao da je u planu ograničenje zaduživanja javnih poduzeća

Patrik Macek/Pixsell
Foto: Patrik Macek/Pixsell
29 komentara

Ministar financija Boris Lalovac u emisiji 'A sada Vlada' na Hrvatskom radiju komentirao je gospodarsko stanje u zemlji i situaciju sa švicarskim frankom. 

Osvrnuo se i na Vladin plan reformi koji u ponedjeljak šalje za Bruxelles.

- Očekuje nas dio fiskalnog učinka, no još nije dogovoreno gdje će se rezati. Ograničit će se zaduživanje javnih poduzeća - rekao je Lalovac. 

Dodao je kako će se ova ili bilo koja druga vlada koja dođe morati ozbiljno pozabaviti upravljanjem javnim poduzećima, a plaće u agencijama i javnim poduzećima ući će u sustav plaća. 

- Ojačat ćemo kontrolu troškova i ulogu Državnog ureda za reviziju. Oko 180 javnih tijela, zavoda, agencija i instituta - mora se po plaćama i rashodima prilagoditi ostatku državne uprave - rekao je Lalovac.

U vezi sa slučajem švicarskog franka ministar je rekao da  se konverzijom u eure ''napokon došlo na pravi put''. Dodao je kako se dogovor očekuje kroz mjesec dana. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message