Obavijesti

News

Komentari 0

Lavovi prvi put sa zebrom oči u oči - brzo su ju srušili na pod

Lavovi prvi put sa zebrom oči u oči - brzo su ju srušili na pod
10

Kad su izašli iz kućice brzo su jurnuli prema "zebri". Karlos je ponjušio "zebru", a lavica je, školski, kao da je odrasla u savani, odmah skočila na vrat zebre

VIDEO

"Moje ne diraj", kao da je viknula najveća čimpanza nakon što je pokupila ukrasnu vrećicu koju su joj ostavili djelatnici osječkog zoološkog vrta. Kad se uz pomoć konopca zanjihala i popela na povišeno mjesto u velikom kavezu, brzo je iz vrećice izvadila grožđe, ananas, kivi, naranče, banane...

U stvari, to je redoviti doručak čimpanzi, samo što smo u srijedu zbog ove svečanosti, malo zakasnili nahraniti ih, rekao je Denis Vedlin, upravitelj osječkog zvjerinjaka koji je u srijedu proslavio svoj 60. rođendan.

I druge životinje, kojih je u Osijeku oko 80 različitih vrsta, nisu ostale bez prigodnih darova koji su im bili predani u šarenim pinjatama napravljenim od balona prekrivenim papirom koji je zalijepljen škrobom. Unutra su bile sjemenke i osušeno i sitno nasjeckano voće koje ih je zabavljalo svojim zveckanjem dok su pokušavale naći način kako otvoriti pinjatu. 

Lav Karlos i njegova družica nisu puno dvojili što napraviti sa svojim poklonom – velikom kartonskom imitacijom zebre. Kad su izašli iz kućice u prostrani otvoreni dio nastambe, brzo su jurnuli prema "zebri". Karlos je ponjušio "zebru" i prišao joj straga, a lavica je, školski, kao da je odrasla u savani, odmah skočila na vrat zebre i polomila cijelu kartonsku konstrukciju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ni Karlos ni Lavica, kojoj ni ime nismo dali, nikada u životu nisu prije ovoga vidjeli zebru, ali, evo, znali su što treba napraviti, priča Denis Vedlin, upravitelj osječkog zoološkog vrta koji je prostorno, sa svojih 11 hektara površine, najveći u Hrvatskoj.

Denis se pohvalio da je osječki zvjerinjak jedini u Hrvatskoj u kojem žive žirafe, par mužjaka, Edgar i Johan, pristiglih iz Češke prije tri godine kad su imali po 15 mjeseci. 

Nekih životinja imamo višak pa ćemo zimu iskoristiti da u kontaktu s drugim zoološkim vrtovima napravimo razmjenu. Evo, otkrit ću vam da ćemo uskoro dobiti jednu malu slatku životinju, kratkonoktu južnoazijsku vidru koja će, siguran sam, vrlo brzo postati ljubimica djece, rekao je Denis Vedlin.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!