Obavijesti

News

Komentari 58

Lažne bankarice Zagrepčanima su ukrale preko 2 milijuna kuna

Lažne bankarice Zagrepčanima su ukrale preko 2 milijuna kuna
1

Na meti prevarantica bili su stariji ljudi koje su uvjeravali kako im moraju predati novčanice jer im ističe vijek trajanja. Uz to nekima su rekli kako moraju novac donijeti osobno na razne adrese

VIDEO

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri žene starosti 29, 37, 43 i 35 godina zbog sumnje da su 18 puta prevarile ljude na području Zagreba i okolice. Tri osumnjičenice predali su pritvorskom nadzorniku dok je za četvrtom u tijeku potjera.
 
Naime, sumnjaju da su tijekom veljače, ožujka i travnja 2018. ponekad pojedinačno, sve četiri zajedno ili u raznim kombinacijama varale ljude isključivo starije životne dobi. Nazvale su tako 15 žena starih od 72 do 87 godina te tri muškarca starosti 73,77 i 83 godine.  Predstavljale su se kao zaposlenice banke i u razgovoru ih uvjeravale kako moraju hitno zamijeniti novčanice, bilo da se radilo o novcu koje posjeduju u stanu ili novcu koji imaju na bankovnim računima ili štednjama. Izlika im je bila da su se pojavile krivotvorene novčanice pa ih je potrebno zamijeniti ili da novčanicama s određenim serijskim brojevima ističe rok trajanja te uskoro više neće vrijediti.
 
Budući da su povjerovali u razloge koji su im navedeni, oštećeni su predavali novac najčešće na svojoj adresi stanovanja, dok su neki od njih donosili novac na adrese koje su im osumnjičene navodile.
 
Uspjeli su im tako na prijevaru oduzeti više od dva milijuna kuna. 
 

Policijska uprava zagrebačka upozorava građane da budu oprezni s “nepoznatim gostima”, pa čak i s onima koji prethodno nazovu kako bi “najavili” svoj dolazak.

- Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi. Ne nasjedajte na trikove poput raznih ponuda i prodaje. Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju (policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri Interneta i slično).
 
Ako sumnjate na osobe koje Vam se na taj način predstavljaju, odmah nazovite 192, prijavite takve slučajeve i zapamtite što više detalja o tim osobama kako bi nam pomogli u njihovom pronalasku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.