News

Komentari 12

Lažni policajci ga pretukli, umro u bolnici: Pronašli dvojicu i sude im za ubojstvo, dvojica još bježe

Lažni policajci ga pretukli, umro u bolnici: Pronašli dvojicu i sude im za ubojstvo, dvojica još bježe

Nakon šest mjeseci istrage, policija je u četvrtak uhitila dvojac kojeg sumnjiči za teško ubojstvo i razbojništvo. Pretražili su im domove, a 32-godišnjak i 23-godišnjak uhićeni su u Zagrebu

Na tiskovnoj konferenciji za novinare u ponedjeljak u PU varaždinskoj, medijima je prezentirano da je policija razriješila razbojništvo od 1. studenog prošle godine oko 17 sati u Selniku, naselju nadomak Ludbregu, kad je opljačkan i brutalno pretučen Josip Horvat (61). Horvat je bio imućni poljoprivrednik koji je imanje s dvije kuće naslijedio od roditelja i živio je sam. Prema strancima je bio nepovjerljiv, jer je nekoliko godina ranije opljačkan njegov otac. Tada mu je uzeta pozamašna suma novca.

Znajući Horvatove navike, četvorica muškaraca su se predstavili kao policajci i tada ih je Horvat pustio u kuću. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su Horvata odmah po ulasku u kuću „policajci“ napali tražeći od njega novac. Nakon batinanja Horvat im je kazao gdje je novac i bezdušni razbojnici su uzeli 600 000 kuna. Horvat se teško izudaran pred jutro nekako dokopao telefona i pozvao je pomoć.  Odmah je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu s teškim ozljedama glave. Nesretni je muškarac od posljedica umro 29. siječnja ove godine. Dok smo ga posjetili u bolnici u društvu sestre koja živi u Ludbregu, Horvat nije mogao komunicirati s njom, a glava mu je bila puna rana koje su mu zadali bešćutni pljačkaši.

U četvrtak, 25. lipnja, policajci su dovršili opsežno 6-mjesečno kriminalističko istraživanje uključujući pretrage domova temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu. Pretrage su obavljene na području Zagreba, kojom prilikom su uhićena dvojica muškarca starosti 32 i 23 godina. Navedeni su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, u petak, 26. lipnja predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske. Druga dvojica od kojih je jedan državljanin susjedne BiH su u bijegu i policija je za njima raspisala tjeralicu. U konzultaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom, sva četvorica počinitelja se prijavljuju za kaznena djela. Niti jedan od „policajaca“ koji je sudjelovao u pljački nikada nije bio povezan sa MUP-om, niti su bili odjeveni u policijske odore. Postoji pretpostavka da su Horvatu, prilikom predstavljanja „pokazali“ nešto što bi moglo sličiti na policijsku značku kako bi ih on pustio u kuću, jer je već bio sumrak.
Indikativno je i to što životni stil Horvata nije odavao osobu koja „pliva“ u novcu, a navodno je dan ranije podigao veću sumu novca, radilo se upravo o 600 000 kuna u banci, što su amo rijetki mogli znati. Stoga su bešćutni razbojnici koji su sav plijen podijelili i potrošili, morali imati dojavljivača da je Horvat donio svežanj novčanica, s kojim je kako se „razglabalo“ u Selniku želio uložiti u unapređenje poljoprivrede na svom OPG-u.

Najčitaniji članci