Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Lažni prevoditelj pušten je s psihijatrije da snimi reklamu

Povratak u velikom stilu: Prevoditelj znakovnog jezika koji je mlatarao rukama na komemoraciji Mandele, liječi se od shizofrenije. Snimio je reklamu za LiveLens

Reuters
Foto: Reuters
13 komentara

Muškarac koji je zgrozio svijet mlatarajući rukama i izmišljajući vlastiti znakovni jezik na komemoraciji Nelsonu Mandeli, vraća se u velikom stilu.

Dok je prevodio govor Baracka Obame i Mandelinih unuka, Thamsanqa Jantjie u jednom je trenutku rekao 'dodaj mi škare'. 

Međutim, izraelska kompanija angažirala ga je da bude zaštitno lice LiveLensa. Aplikacija koja omogućuje da prijateljima uživo prenosiš svoj život nedavno je prikupila dva milijuna dolara.

- Pozdrav, ja sam Thamsanqa Jantjie, znate me s komemoracije Nelsona Mandele - govori na početku reklame. 

- Vjerujte mi, ja sam pravi prevoditelj znakovnog jezika - kaže, a u pozadini se čuje ženski glas koji prevodi njegov znakovni jezik i kaže:

- Govorim znakovni jezik... Ne!

- Zbilja mi je žao zbog incidenta - rekao je još u reklami.

Od incidenta na komemoraciji Nelsona Mandele Jantjie se liječi na psihijatriji. Postavlja se pitanje koliko je moralno da LiveLens eksploatira čovjeka s mentalnim oboljenjem. Šef se pravda da je odluka da novac dobije netko s mentalnom bolešću, dobra stvar. 

- Odlučili smo da čovjek s najgorim showom ikada dobije novac. Na kraju dana, shizofreničar je dobio novac i snimio lijepu reklamu. Mi to vidimo kao tužnu priču sa sretnim krajem - rekao je Max Bluvband

Jantjie se ne sjeća što je bilo na komemoraciji već tvrdi da je čuo glasove i vidio anđele. Južnoafrički mediji objavili su kako je 90-tih godina optužen za silovanje, krađu, provalu, oštećivanje imovine, a 2003. godine za pokušaj ubojstva i otmicu. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message