Obavijesti

News

Komentari 6

Lažnim bar kodom kupio je dva miniwasha za samo 500 kuna

Lažnim bar kodom kupio je dva miniwasha za samo 500 kuna

Muškarac (49) je uz pomoć lažnog bar koda u dva navrata u trgovini u Donjem Stupniku kupio visokotlačne perače za 500 umjesto 2300 kuna. Vratio se i po treći, no zaposlenici su pozvali policiju

VIDEO

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom kojega sumnjiče za četiri kaznena djela krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i utega te tri prijevare od kojih je jedna ostala na pokušaju. 

Naime, sumnja se da je osumnjičeni od početka siječnja do 9. veljače 2020. godine na području Novog Zagreba, neovlašteno izradio najmanje tri kopije znaka za obilježavanje robe tzv. bar kodove koje proizvođač odnosno trgovac koristi u procesu identifikacije proizvoda. Prilikom identifikacije tog lažno izrađenog bar koda prikazivala se cijena visokotlačnog perača koja je iznosila oko 500 kuna.

Takve krivotvorene znakove potom je u dva navrata 9. veljače i 11. travnja 2020. godine uporabio kao prave. Tada je, sumnja se, došao u trgovinu u Gospodskoj ulici u Donjem Stupniku te krivotvorenim znakom označio visokotlačni perač istog proizvođača, no drugog modela i skuplje prodajne cijene od oko 2300 kuna.

Proizvod je zatim predao blagajnici radi plaćanja te ju time doveo u zabludu i naveo da blagajnički proknjiži netočne podatke o vrijednosti artikla i da na štetu svog poslodavca, u oba navrata za kupovinu svakog od proizvoda, umjesto 2300 kuna od njega naplati tek 500 kuna.

Na taj način sebi je pribavio imovinsku korist u iznosu od 3600 kuna te je za isti iznos oštetio trgovačko društvo iz Zagreba.
 
Do navedene trgovine u istoj namjeri došao je i 14. travnja 2020. godine oko 12.50 sati te je na opisani način krivotvorenim znakom označio istovrsni proizvod, no dolaskom do blagajne spriječili su ga zaposlenici trgovine koji su zatražili intervenciju policije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa