Obavijesti

News

Komentari 15

Lea (9): Mama, hoće li Petar Grašo stvarno doći na koncert?

Lea (9): Mama, hoće li Petar Grašo stvarno doći na koncert?
1

Djevojčica boluje od cerebralne paralize, a ravnateljica osnovne škole koju pohađa nazvala je popularnog pjevača i zamolila ga da zapjeva za Leu na humanitarnom koncertu gdje će skupljati novac za terapiju

VIDEO

Mama, zar stvarno Petar Grašo dolazi zbog mene, pitala je oduševljena Lea Mirt (9) svoju majku.

Grašinoj velikoj obožavateljici iz Deanovca kraj Ivanić Grada, ostvario se tako san. Djevojčica boluje od cerebralne paralize i do nedavno je bila vezana isključivo za kolica. Slušanje glazbe predstavljalo joj je najveće zadovoljstvo. Pjesme Petra Graše zauzele su posebno mjesto u njenom srcu. Sve ih zna napamet.

Znajući za njezino oduševljenje pjevačem, ravnateljica Osnovne škole Josipa Badalića koju Lea pohađa, odlučila je prirediti malo iznenađenje. Javila se popularnom pjevaču i zamolila ga da na humanitarnom koncertu zapjeva zbog Lee. Grašo je pristao, a Lea se nije prestala smijati. Osim što će u nedjelju navečer na koncertu u Ivaniću uživati i dobiti uspomene za čitav život, Lea će, nadamo se, dobiti i novac koji joj je potreban za terapije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ulaznice za koncert prodavat će se po 20 kuna, a sav prikupljeni novac, obitelj Mirt potrošit će za novu rundu od 12 terapija na koje će Lea ići u Zagreb. Prošle je godine na njih krenula prvi put i one su joj nevjerojatno pomogle.

- Nekad ne možemo vjerovati dok je gledamo kako hoda. Liječnici su, kad se rodila, rekli da neće moći sama jesti, hodati ni ići u normalnu školu. Ali eto, Lea sve to čini - rekla je Leina mama Brankica (38). Dodala je da je za robotske terapije saznala od jedne Leine učiteljice.

- Učiteljica mi je rekla da je gledala emisiju u kojoj su rekli da robotske terapije čine čuda za djecu kao što je Lea. Poslala mi je link na kojem sam pogledala o čemu se radi i oduševila se. Odmah smo svu Leinu dokumentaciju poslali u Dubrovnik i liječnici su nam odgovorili da je Lea idealan kandidat za te terapije i da će nakon njih gotovo 90 posto prohodati. Tako je i bilo - rekla je Brankica.

Nakon njih je prvi put u životu napravila nekoliko samostalnih koraka. I tada su nabavili novac putem donacija, a ostatak su nadoplatili dignuvši kredit. U međuvremenu je Lea prolazila kroz terapije održavanja, a sad je, tvrde liječnici, došlo vrijeme da opet prođe kroz seriju robotskih terapija koje su se kod nje pokazale iznimno učinkovitima.

Obitelj na njih troši oko 10.000 kuna tjedno. Sada im treba 120.000 kuna. Lea nakon tih terapija gotovo više i ne treba kolica. Nakon još jedne runde, popravit će joj se ravnoteža i opustiti mišići te će moći samostalno hodati i na dužim relacijama. Za one koji ne mogu doći na koncert, a žele pomoći Lei, donacije mogu uplatiti na broj računa:

BAN: HR58 23400091510916775
(za inozemne uplate: SWIFT CODE: PBZGHR2X)
otvoren u Privrednoj banci Zagreb

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer