Obavijesti

News

Komentari 0

Leko: Izbor sutkinje Banić Vlada izgurala brojem ruku

Leko: Izbor sutkinje Banić Vlada izgurala brojem ruku
1

U Saboru se u srijedu razgovaralo o poništenju imenovanja sutkinje Slavice Banić. Predsjednik odbora za Ustav, V.Šeks, nije to želio komentirati

VIDEO

Slučaj sutkinje Ustavnog suda Slavice Banić, čije je imenovanje poništio Upravni sud, tema je i u saborskim hodnicima.
- Ne može ni baba Vanga znat što će vladajući sada napraviti - rekao je SDP-ov Josip Leko, potpredsjednik Odbora za Ustav. Kaže da je vlast "znala za defekt u uvjetima koje je ispunjavala kandidatkinja Banić, ali je to ipak izgurala brojem ruku". HDZ-ovac Andrija Hebrang ne želi komentirati odluke suda te ističe da se Sabor neće miješati.
Upravni sud poništio je odluku Hrvatskog sabora o izboru Slavice Banić za sutkinju Ustavnog suda u svibnju prošle godine i tako prihvatio zahtjev neizabrane kandidatkinje Mirjane Juričić, koja je tražila zaštitu Ustavom zajamčenih prava i slobode čovjeka i građanina. Odluku kojom se poništava saborsko imenovanje sutkinje Banić i prihvaća zahtjev Mirjane Jurišić, inače sutkinje Upravnog suda, donijelo je vijeće sastavljeno od sudaca Dubravke Markt, Smiljane Mikuš i Borisa Markovića.

ŠEKS: BANIĆ IMA SVE UVJETE ZA SUTKINJU
Ni predsjednik saborskog odbora za Ustav, Vladimir Šeks nije želio kometirati sudsku presudu Upravnog suda koji je poništio odluku Sabora da se za sutkinju Ustavog suda imenuje Slavica Banić. Prema njegovim informacijama Banić je podnijela ustavnu tužbu u kojoj traži privremenu mjeru, da se do konačne odluke Ustavog suda suspendira izvršenje odluke Upravnog suda. Prihvati li sud tužbu Slavice Banić, ona ostaje sutknja Ustavnog suda, a ukoliko odbije njoj prestaje dužnost. Šeks je podsjetio da su svi članovi Odbora za Ustav jednoglasno utvrdili da je sve čisto i da svih 19 kandidata imaju potrebne uvjete.
- Prema priloženoj dokumentaciji ja i sad tvrdim da Slavica Banić ima sve formalne pretpostavke i uvjete - rekao je Šeks. Odbacio je i medijske tvrdnje da je bilo pritisaka na Upravni sud da slučaj Banić što duže ostane u ladici.
Tko je pogriješio, konačni pravorijek će donijeti Ustavni, rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela