Obavijesti

News

Komentari 77

Leko iznenađen izjavom Picule rekao: "Nazvat ću ga i vidjeti"

Leko iznenađen izjavom Picule rekao: "Nazvat ću ga i vidjeti"
2

Predsjednik Sabora i šef Glavnog odbora SDP-a, Josip Leko je rekao kako je SDP stabilan te da SDP nije izgubio izbore već kandidat SDP-a i drugih stranaka

VIDEO

Ja se ničeg ne bojim, vjerujem u demokratske vrijednosti, proceduru, društvo i institucije. To nije fraza, izjavio je predsjednik Sabora i šef Glavnog odbora SDP-a, Josip Leko na pitanje o prijevremenim izborima. 

Napomenuo je da su zahtjevi za izborima, bez obzira jesu li opravdani ili ne, legitimni u svakom trenutku. 

- O tome odlučuju oni koji imaju demokratsku većinu i odgovornost u obnašanju vlasti - izjavio je Leko.

Patrik Macek/PIXSELL

On tvrdi da je SDP vrlo stabilan i to će se još, kaže, vidjeti. Leko je rekao da SDP nije izgubio izbore već da je izgubio kandidat SDP-a i drugih stranaka. O tome će još raspravljati na Predsjedništvu stranke.

Iako su nakon poraza Ive Josipovića na predsjedničkim izborima krenula nagađanja bi prije parlamentarnih izbora bivši predsjednik mogao zamijeniti Zorana Milanovića na čelu SDP-a, Leko je uz smiješak uzvratio da on ništa ne nagađa. 

- Ne razmišljam na taj način - poručio je

Na novinarsko pitanje trebaju li SDP-u promjene na koje je pozvao Tonino Picula, Leko je iznenađeno uzvratio protupitanjem:

- "Picula je pozvao? Zvat ću ga i pitati što je mislio".

Ivu Josipovića, kojemu za mjesec dana završava mandat na Pantovčaku, Leko i dalje vidi u političkom životu.

Podsjetio je i da je sam Josipović tijekom govora u izbornoj noći najavio nastavak borbe za vrijednosti za koje se zalagao kao predsjednik države. Upitan hoće li se Josipović boriti zajedno s Milanovićem odgovorio je:

- S kim će se boriti ne bih sugerirao predsjedniku Republike, niti mislim da je korektno sugerirati mu gdje i kako će se boriti - izjavio je Leko.

Nije želio odgovoriti na pitanje misli li da je premijer trebao čestitati Kolindi Grabar Kitarović na pobjedi. Napomenuo je da odgovara samo za sebe i Sabor, a on joj je, kaže, poslao čestitku u kojoj joj je poželio uspješan rad u interesu građana i države. 

Zalaže se za gospodarski Ustav kako bi Hrvatska mogla voditi kontinuiranu gospodarsku politiku bez obzira koja je Vlada na čelu. To smatra nužnim jer je Hrvatska prezadužena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa